THY Teknik A.ş. ve Goodrich Bakım,tamir ve Onarım Ortak Girişimi İçin Anlaşmaya Vardı - Son Dakika
Basın Bültenleri

THY Teknik A.ş. ve Goodrich Bakım,tamir ve Onarım Ortak Girişimi İçin Anlaşmaya Vardı

THY Teknik A.ş. ve Goodrich Bakım,tamir ve Onarım Ortak Girişimi İçin Anlaşmaya Vardı

BASIN BÜLTENİDİR.

16.07.2010 11:37

BASIN BÜLTENİDİR.

THY Teknik A.Ş. ve Goodrich Corporation (NYSE:GR) İstanbul’da bakım, tamir ve onarım (MRO) hizmetleri sağlamak üzere bir ortak girişim şirketi kurulmasına dair gerekli tüm sözleşmeleri imzaladı. “Goodrich Turkish Technic Service Center” adını alan ortak girişim “nacelle, thrust reverser ve bağlantı parçaları dahil ilgili bileşen hizmetlerini” sağlayacaktır. Hizmet merkezi, Türk Hava Yolları’nın ve Türkiye'deki diğer havayollarına ait Airbus ve Boeing filolarından oluşacak, ayrıca bölgedeki komşu filolar için hizmet sağlayacaktır. İki kuruluş, Kasım 2007'de ortak girişim oluşturma niyetini ilan etmişti.

“Goodrich Turkish Technic Service Center” tesisleri için yer seçimi devam etmekte olup, tesisler İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanının yakınlarına inşa edilecektir. İlk planlarda, tesis için öngörülen alan, iki katına çıkarılması opsiyonu ile birlikte, yaklaşık 6.000 metrekare olacaktır. Tesis ilk etapta 20 kişiyi istihdam edecek olup, on yıl içinde 70'den fazla çalışanın istihdam edilmesi planlanmaktadır. Tesisin 2011’in ilk çeyreğinde hizmet sunmaya başlaması beklenmektedir.

Ortak girişim ayrıca THY Teknik’in halihazırda kapsamlı olan MRO kabiliyetlerini daha üst bir aşamaya taşıyacaktır.

Ortak Girişimle ilgili olarak Goodrich Havacılık Satış Sonrası Hizmetleri Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Bob Gustafson “Goodrich Turkish Technic Service Center” havayolunun büyüyen filosuna yerel bir bakım çözümü sağlayarak Türk Hava Yolları’nın ihtiyaçlarını karşılayacaktır" açıklamasına “Yeni tesis ayrıca Goodrich MRO'nun küresel mevcudiyetini genişletecek ve bölgedeki tüm havayollarına azalan maliyetler ve sefer süreleri gibi müşteri odaklı avantajlar sunmamızı sağlayacaktır”şeklinde ekleme yapmıştır.

“Kısa bir süre içinde, bölgemizde lider nacelle, thrust reserver ve ilgili bileşenlerin hizmet sağlayıcısı olmak amacı ile Goodrich’in küresel itibarı ile teknik uzmanlığımızı ve mükemmeliyetçiliğimizi birleştiriyoruz” diyen THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü Doç.Dr. İsmail Demir “Bu anlaşma ile İstanbul’un Türkiye ve çevresindeki uluslararası pazar için önemli bir bakım ve onarım terminali olduğunu bir kez daha kanıtlıyoruz” açıklamasında bulunmuştur.

Türk Hava Yolları Türkiye’nin ulusal havayolu olup, Avrupa’daki en hızlı büyüyen taşıyıcılardan biridir. Filosunda yolcu ve kargo uçağı olmak üzere 142 uçak bulunan Türk Hava Yolları, 64'ü kesin ve 25’i opsiyonel toplam 89 uçak sipariş etmiştir.

Türk Havayolları (IMKB: THYAO) şirket grubunun bir kuruluşu olan THY Teknik A.Ş. Boeing ve Airbus uçak gövdeleri, motorları, yardımcı güç üniteleri, iniş takımları ve bileşenleri konusunda MRO hizmetleri sunmaktadır. Şirket, İstanbul’daki bakım üssünde ve 3.000’den fazla personelden oluşan son derece kalifiye işgücü ile birlikte Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türkiye ve Bağımsız Devletler Topluluğunda (CIS) 100'den fazla hava yoluna hizmet sunmaktadır. Daha fazla bilgi için, http://www.turkishtechnic.com sitesini ziyaret ediniz.

Bir Fortune 500 şirketi olan Goodrich Corporation, havacılık, savunma ve yurtiçi güvenlik pazarlarına sistem ve hizmet sağlayan küresel bir tedarikçidir. Endüstrideki en stratejik ve çeşitli ürün portföylerinden birine sahip olan, Goodrich dünya çapında büyük öneme sahip üretim ve hizmet tesisleriyle küresel müşteri portföyüne hizmet sunmaktadır. Daha fazla bilgi için, http://www.goodrich.com sitesini ziyaret ediniz.

Türk Hava Yolları A.O.

Basın Müşavirliği

Türk Hava Yolları Hakkında:

1933 yılında 5 uçaktan oluşan filoyla kurulmuş olan Star Alliance üyesi Türk Hava Yolları bugün 142 uçaklık filosuyla, 126 uluslararası, 39 yurtiçi olmak üzere dünyada 165 noktaya uçan, 4 yıldızlı havayolu şirketidir.

Star Alliance Hakkında:

Türk Hava Yolları, 1997 yılında kurulan Star Alliance havayolu ittifakları üyesidir. Star Alliance tüm dünyada günde 21,200 sefer ile 181 ülkede 1,172 noktaya hizmet vermektedir.

Kaynak: DHA

Son Dakika Basın Bültenleri THY Teknik A.ş. ve Goodrich Bakım,tamir ve Onarım Ortak Girişimi İçin Anlaşmaya Vardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement