Almanya'da 3 Havaalanı da Ulaşıma Açıldı - Son Dakika
Dünya

Almanya'da 3 Havaalanı da Ulaşıma Açıldı

Almanya\'da 3 Havaalanı da Ulaşıma Açıldı

İzlanda'daki Grimsvotn Yanardağı'ndan yükselen kül bulutları nedeniyle birkaç saat kapalı tutulan Almanya'daki Hamburg ve Bremen'in ardından Berlin'deki havaalanları da yeniden açıldı.

26.05.2011 12:53

İzlanda'daki Grimsvotn Yanardağı'ndan yükselen kül bulutları nedeniyle birkaç saat kapalı tutulan Almanya'daki Hamburg ve Bremen'in ardından Berlin'deki havaalanları da yeniden açıldı. Avrupa hava trafik güvenliği kurumu Eurocontrol kül bulutu nedeniyle Almanya'da Çarşamba günü 700 uçuşun iptal edildiğini açıkladı.

İzlanda'daki yanardağın kül püskürmesi giderek azalmaya başladı ve hava ulaşımı Avrupa'da normale döndü. İngiliz Meteoroloji Dairesi yetkilileri, İngiltere üzerindeki kül bulutlarının yoğunluğunun önemli ölçüde azaldığını bildirdi. Fransa Sivil Havacılık Kurumu, hava trafiğinin ciddi ölçüde aksama olmadığını, ülkenin hiçbir yerinde hava sahasının kapatılmasının söz konusu olmadığını açıkladı

Geçen yıl çok daha güçlü patlama olmasına rağmen rüzgar olmaması ve kül partiküllerinin daha iri olması nedeniyle küllerin yere daha çabuk düştüğü belirtildi. Yanardağdan yükselen kül bulutlarının uçakların motorlarına zarar vermesinden endişe edilirken, seferlerin bir bölümü iptal edilmişti. Geçen yıl ki patlama küresel çapta hava ulaşımını ciddi oranda sekteye uğratmış, 10 milyona yolcu mağdur olurken bulutlar 2 milyar dolarlık kayba yol açmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Almanya'da 3 Havaalanı da Ulaşıma Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement