Uyuşturucu Baronu El Chapo'nun Oğlu Kaçırıldı - Son Dakika
Dünya

Uyuşturucu Baronu El Chapo'nun Oğlu Kaçırıldı

Meksika'nın turistik Puerto Vallarta kentinde bir restorandan silah zoruyla kaçırılanlar arasında "El Chapo" lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman'ın oğlu da bulunuyor.

17.08.2016 14:37  Güncelleme: 15:48

Pasifik kıyılarındaki Puerto Vallarta şehrindeki bir restorandan 6 kişinin kaçırıldığı bildirildi. La Leche isimli restoranı basan 7 silahlı kişi Sinaloa Karteli'nin 6 üyesini zorla buradan götürdü.

OĞLU DA KAÇIRILANLAR ARASINDA

Kaçırılanların arasında "El Chapo" (Bücür) olarak bilinen Meksikalı uyuşturucu çetesi lideri Joaquin Guzman'ın oğlunun da bulunduğu doğrulandı. 29 yaşındaki Jesus Alfredo Guzman Salazar'ın yanı sıra El Chapo'nun diğer oğlu Ivan Archivaldo Guzman'ın da kaçırılanlardan olup olmadığı ise henüz netlik kazanmadı.


Uyuşturucu baronu El Chapo'nun oğlunun bu restoranda kaçırıldığı iddia edildi.

"KANLI SAVAŞ" ENDİŞESİ

Kaçırma eylemini gerçekleştirenlerin Guzman'ın Sinaloa çetesinin rakibi olan "Jalisco Yeni Jenerasyonu" isimli çetenin üyeleri olduğu sanılıyor. Rakip çetenin bu eyleminin iki çete arasında kanlı bir savaş başlatabileceğinden endişe ediliyor.

"GÖSTERİŞ BUDALASI, ÇAYLAK"

Ailesini hedef alan saldırılar, El Chapo'nun çetenin kontrolünü kaybettiğinin işareti olarak yorumlanıyor. Babası Ocak ayında yeniden tutuklandıktan sonra Ivan Archivaldo Guzman'ın çetenin bazı operasyonlarını yönettiği iddia ediliyordu. Güvenlik uzmanları ise Archivaldo'yu "sürekli sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunan, bir çeteyi yönetme vasıflarından yoksun, gösteriş budalası bir çaylak" olarak bilindiğini vurguluyor.


EL CHAPO KAPANA MI KISILDI?

Haziran ayında da Guzman'ın annesinin Sinaloa'daki evine giren silahlı bir çetenin araçları ve diğer çeşitli eşyaları alarak kaçtığı bildirilmişti. Dünyanın en zengin uyuşturucu baronlarından olan "El Chapo" 2015'te hapishaneden ikinci kez kaçışına kadar buradan kartelin ilişkilerini yönetmeyi sürdürüyordu. Ancak ikinci yakalanışından sonra daha sıkı güvenlik önlemleri altında tutulmaya başlamasıyla dış dünyayla ilişkisinin zayıflamış olabileceği sanılıyor.

GUZMAN'IN OĞLU EDGAR ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Guzman'ın bir diğer oğlu Edgar, 2008 yılında Sinaloa'daki bir alışveriş merkezinde Beltran Leyva kartelinin kiraladığı bir tetikçi tarafından vurularak öldürülmüştü. Edgar'ın ölümü, 'Bücür' Guzman'ın yakalanana kadar lideri olduğu Sinaloa Karteli ile Beltran Leyva karteli arasında çatışma çıkardı.

ABD İADESİNİ İSTİYOR

Guzman geçen yıl 11 Temmuz'da hapishane duşlarının altına kazılan 1,5 kilometre uzunluğundaki tünelden kaçmıştı. 'Bücür' Guzman, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı hapishaneden kaçtıktan altı ay sonra Ocak'ta yeniden yakalanıp ve cezaevine gönderildi. ABD, Joaquin Guzman'ın uyuşturucu kaçakçılığı suçları nedeniyle iade edilmesini talep ediyor.


Uyuşturucu Baronu El Chapo\'nun Oğlu Kaçırıldı
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Uyuşturucu Baronu El Chapo'nun Oğlu Kaçırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement