İsviçre'de 'Türban' Tacizi - Son Dakika
Dünya

İsviçre'de 'Türban' Tacizi

İsviçre\'de \'Türban\' Tacizi

İsviçre’nin İki Türk Kadını Türban Taktıkları Gerekçesiyle, İsviçreli Bir Kadının Fiziki Saldırısına Maruz Kaldı.

03.06.2010 10:48

İSVİÇRE’NİN BASEL KENTİNDE İKİ TÜRK KADIN, BİR İSVİÇRELİ KADIN TARAFINDAN TÜRBAN YÜZÜNDEN TARTAKLANDI VE HAKARETE UĞRADI.

BASEL MÜSLÜMANLAR KOMİSYONU SON YILLARDA BU TİP TACİZLERİN ARTTIĞINI BİLDİRDİ.

İsviçre’nin Basel kentinde iki Türk kadını türban taktıkları gerekçesiyle, İsviçreli bir kadının hakaret ve fiziki saldırısına maruz kaldı. Adlarının açıklanmasını istemeyen iki kadın, hemen polis merkezine giderek kadından şikâyetçi oldu.

Basel kenti savcılığı, basın müşavirliğinden edinilen bilgiye göre, olay şöyle gelişti: Basel’in en işlek meydanı olan Barfüsserplatz’da iki erkek kardeşle evli iki Türk kadını evlerine gitmek üzere tramvay bekliyordu. Tam bu sırada, arkalarından hızlı bir şekilde gelen, sarışın 45 yaşlarında bakımlı bir İsviçreli kadın, kadınlardan birinin ensesine bir tokat indirerek, hakaret etti. Kadın hakaretinde, Burası sizin gibilerin yeri değil, buradan defolup gidin, kıyafetinizden utanın gibi ırkçı sözler söyledi.

GÖRGÜ TANIĞI ARANIYOR

Savcılık yetkilileri, olayın iki kadın dışında şahidi olmadığına dikkat çekerek, şikayet üzerine dosya açıldığını, olayı gören şahitler arandığını bildirdi. Bu tür şikayetlerle fazla karşılaşmadıklarını da ifade eden polis yetkilileri, olayı yerel basına verdiklerini ve olayı görenlerin derhal polise bilgi vermesini istediklerini açıkladı.

TÜRBAN TACiZLERİ ARTTI

Konu ile ilgili olarak konuştuğumuz, Basel Müslümanlar Komisyonu başkanı Lütfi Cem Karatekin, türban takan kadınlara karşı bu tip tacizlerin arttığını bildirerek şunları söyledi: “ Aslında bu tip olaylar yeni değil. Ancak mağdurlar hep susuyordu. ya dil bilmediğinden ya da evde kocasına karşı huzursuzluk olmasın, polis işin içine girmesin diye bu tip tacizleri adeta kabulleniş vardı. Ama şimdi durum değişti. Biz komisyon olarak, tüm camilerde okunması için bir hutbe hazırlıyoruz. Bu hutbeler Almanca, Arapça, Türkçe, Urduca dahil 7-8 ayrı diden olacak. Artık bu tip tacize uğrayan kadın doğrudan polise gidip şikayetçi olacak.” dedi.

Selma GÜVEN STROPPEL - BASEL/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İsviçre'de 'Türban' Tacizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement