Monti, Twıtter'de Politikaya Gireceğini Açıkladı - Son Dakika
Dünya

Monti, Twıtter'de Politikaya Gireceğini Açıkladı

Monti, Twıtter\'de Politikaya Gireceğini Açıkladı

İtalya'da geçen hafta istifa edenn teknokrat hükümetin başbakanı Mario Monti, politikaya atılma kararını twitter üzerinden duyurdu.

27.12.2012 10:38

İtalya'da geçen hafta istifa edenn teknokrat hükümetin başbakanı Mario Monti, politikaya atılma kararını twitter üzerinden duyurdu. Kısa süre önce açılan MarioMonti@SenatoreMonti adresinden 23 Aralık'da 'İtalya'yı değiştirmek, Avrupa reformu-ortak bir taahhüt gündemi' mesajını atan ve 25 sayfadan oluşan bir raporun yayınlandığı internet sitesini adres gösteren Monti, hafta sonuna kadar yapması beklenen siyasete girip girmeme açıklamasını sanal alemde yaptı.

Monti, Twitter hesabından "Birlikte İtalya'yı bir felaketten kurtardık. Şimdi politikanın yenilenme zamanı. Şikayet etmek gereksiz, kendinizi ortaya koymanız gerek. Polikaya çıkıyoruz" mesajını yazdı. Ardından, "Hep birlikte, politikaya çıkıyoruz" diye ekledi.

Monti'nin mesajında, İtalyanca'da politikaya girme tanımı olarak kullanılan 'Politikaya inmek' ifadesine gönderme yapıp, slogan olarak 'politikaya çıkıyoruz' sözlerini kullanması dikkat çekti. Bu sözler, Monti'nin "Politikanın seviyesini yükseltme" iddiasında olduğu yorumlarına neden oldu. Monti, noel bayramı öncesinde hükümetinin istifasını sunmuş ve düzenlediği basın toplantısında polikaya girip girmeyeceği yönündeki soruları yanıtsız bırakmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Monti, Twıtter'de Politikaya Gireceğini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement