Schulz: "Bazı İnsanların Aç Kalması, Diğerlerine Çıkar Sağlıyor" - Son Dakika
Dünya

Schulz: "Bazı İnsanların Aç Kalması, Diğerlerine Çıkar Sağlıyor"

Schulz: "Bazı İnsanların Aç Kalması, Diğerlerine Çıkar Sağlıyor"

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avusturya Milli Meclisi'nde yaptığı konuşmada, "Bazı insanların aç kalması diğerlerine çıkar sağlıyor" dedi.

12.10.2012 00:00

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avusturya Milli Meclisi'nde yaptığı konuşmada, "Bazı insanların aç kalması diğerlerine çıkar sağlıyor" dedi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, resmi ziyarette bulunduğu Viyana'da, Avusturya Ticaret Odası Başkanı Christoph Leitl, Avusturya Başbakanı Werner Faymann ve Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ile ayrı ayrı görüştü.

Başbakan Werner Faymann ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Schulz, Başbakan Faymann'ın, birlik üyesi 11 ülkede uygulanan mali işlem vergisinin AB üyesi tüm ülkelerde uygulanmasını önerdiğini ve bunu kararlılıkla savunduğunu belirtti.

Başkan Schulz, mali işlem vergisinden gelen paranın, Avrupa'nın karşılaşmakta olduğu en önemli problemlerden biri olan "gençler arasında işsizlik" sorununun çözümünde kullanılabileceğini söyleyerek, "Bu kıtadaki genç kuşağa bir bakış açısı sunmazsak, demokrasimiz tehdit altına girebilir" dedi.

AP Başkanı Martin Schulz, daha sonra Avusturya Milli Meclisi'ne giderek buradaki ziyaretçi defterini imzaladı. Meclis'in açılış konuşmasını yapan Schulz, "Avrupa'yı yeniden biçimlendirmeliyiz. ya 500 milyon kişilik 27 üye ülkenin gücünü dünyanın ortak değerlerimize göre şekillendirilmesinde kullanırız ya da parçalara ayrılırız" ifadelerini kullandı.

Gıda pazarının finansal piyasada çok geniş yeri olduğunu ve bu yüzden gıda fiyatlarında büyük dalgalanmaların olduğunu söyleyen Schulz, bu durumun yan etkilerine vurgu yapmak istediğini belirterek, "Bazı insanların aç kalması, diğerlerine çıkar sağlıyor" dedi. Schulz, bu sorunun uluslararası platformda çözülmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ile yaptığı görüşmenin ardından Viyana ziyaretlerini sona erdirdi. - VİYANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Schulz: 'Bazı İnsanların Aç Kalması, Diğerlerine Çıkar Sağlıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement