"Türkiye, İsrail'in Düşmanı Değil" - Son Dakika
Dünya

"Türkiye, İsrail'in Düşmanı Değil"

"Türkiye, İsrail\'in Düşmanı Değil"

İsrail'in eski Başbakanı Ehud Olmert, "Türkiye, İsrail'in düşmanı değildir. İsrail de Türkiye'nin düşmanı değildir" dedi

05.09.2011 10:12  Güncelleme: 10:34

İsrail'in eski Başbakanı Ehud Olmert, " Türkiye, İsrail'in düşmanı değildir. İsrail de Türkiye'nin düşmanı değildir" dedi. Olmert, Türkiye'nin daha önce İsrail'in çıkarları açısından son derece önemli ve hassas temaslar için bir köprü görevini yaptığını belirterek, gelecekte de böyle bir görevi yapabileceğini ifade etti.

İkili ilişkilere ilk büyük darbe indiren Aralık 2008'de başlatılan Gazze Operasyonu öncesi Türkiye'nin, Suriye ile İsrail arasında bir uzlaşı bulunması için "aracılık" yaptığı dönemde İsrail Başbakanı olan Ehud Olmert, bölgesel işbirliğine ilişkin bir konferansta yaptığı konuşmada Türkiye ile yaşanan kriz üzerinde durdu.

-"TÜRKİYE'NİN AÇIKLAMALARI KULAĞA MÜZİK GİBİ GELMEDİ"-

Yedioth Ahronoth gazetesine göre, Türk Başbakanı ve yetkililerince son iki yıl ve son günlerde yapılan açıklamaların "kulağına müzik" gibi gelmediğini ifade eden Olmert şöyle devam etti:

"Ancak (Türkiye'nin) liderliği ile kişisel ve yakın tanışıklığıma dayanarak diyebilirim ki (Türkiye'nin) otomatik olarak, kaçınılmaz olarak İsrail'in düşmanı değildir. Zamanla Türkiye ile bir ilişkiyi kurmayı başardık ve bizler bu ilişkiyi, İsrail için çok büyük bir stratejik önemi taşıyan bir ilişki olarak tarif ettik. "

İsrail eski Başbakanı konuşmasında ayrıca, "Türkiye, İsrail'in düşmanı değil ve İsrail, Türkiye'nin düşmanı değildir. Türkiye'nin, daha önce çıkarlarımız açısından son derece önemli ve hassas temaslar için köprü işlevini yaptı ve gelecekte bunu yapmayı sürdürebilir" sözlerine ekledi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya 'Türkiye, İsrail'in Düşmanı Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement