Galatasaray Ödülü Prof. Dr. Daron Acemoğlu - Son Dakika
Eğitim

Galatasaray Ödülü Prof. Dr. Daron Acemoğlu

Galatasaray Ödülü Prof. Dr. Daron Acemoğlu

Galatasaraylılar Derneği, 104 yıllık geçmişiyle Türkiye'nin geleceğine ödül veriyor.

22.06.2012 16:06

GALATASARAY ÖDÜLÜ

Bu Yıl İlk Defa Verilen Galatasaray Ödülü'nün Sahibi Dünyaca Tanınmış Ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu

İlkleriyle tarihte önemli bir yere sahip olan ve Galatasaray Lisesi'nin eski öğrencileri için 13. Sınıf olarak kabul edilen Galatasaraylılar Derneği bu yıl bir yeniliğe daha imza attı ve Türkiye'nin bilim, teknoloji, sanat ve kültür alanlarında yetiştirdiği kişilere destek vermek amacıyla Galatasaray Ödülü'nü hayata geçirdi.

2011 yılında "Ekonomi" alanında verilmesi öngörülen Galatasaray Ödülünün ilk sahibi dünyaca ünlü tanınmış ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu oldu. Çalışmalarını Amerika'da sürdüren Acemoğlu; Galatasaray Ödülü töreni için yurda geldiği 21 Haziran Perşembe akşamı Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleşen törenle ödülünü aldı.

Galatasaraylılar Derneği Başkanı Av. Tevfik Bilge'nin ev sahipliğinde düzenlenen ödül törenine devlet erkanından ve ekonomi dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Tevfik Bilge; "Galatasaray Ödülü, Galatasaraylılar Derneği'nin "Geçmişten Geleceğe Uzanan" değerlerini ifade etmekte olup Büyük Galatasaray Camiası'nın Türk bilim, sanat ve kültür dünyasına bir armağanıdır. Bizim asıl ödülümüz ise, bu ödülün, Galatasaray Ödülü'nün, Türk gençliği için özendirici olması ve gelecek kuşaklara yeni bir Galatasaray geleneği bırakıyor olmak. Seçici Kurulun oybirliğiyle ödüle layık gördüğü Prof.Dr.Daron Acemoğlu'nun Ekonomi bilimine katkıları ve uluslararası başarıları, O'nun, Galatasaray Ödülü'nün ilk sahibi olarak seçilmesinin ne

kadar isabetli olduğunu gösteriyor. Sayın Daron Acemoğlu'nu tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum " dedi.

Siyasal ekonomi, ekonomik kalkınma, ekonomik büyüme, gelir ve ücret dengesi eşitsizliği ve kurumların ekonomideki rolü üzerine yaptığı çalışmaları ve ekonomi bilimine yaptığı büyük katkılarıyla tanınan Daron Acemoğlu tören de yaptığı konuşmada; "Galatasaray Ödülü'nü almamın benim için çok önemli bir manası var. Özellikle bunun ilk Galatasaray Ödülü olması, beni çok gururlandırıyor.

Galatasaray Lisesi benim düşüncelerimin ve eğitimimin temelini sağlayan bir kurum. Galatasaray Lisesi'nde aldığım düşünce yapısıyla henüz lisedeyken sosyal bilimlerin matematiksel bir şekilde yapılması gerektiğine inanmış ve bu konularda daha sistematik ve daha aydınca düşünmeye ilk olarak okuldayken başlamıştım. Bu açıdan Galatasaray'ın benim için çok büyük bir önemi var.

Ayrıca Galatasaraylılar Derneği'nin Türkiye için ne kadar önemli bir kurum olduğunu biliyorum. Bu yüzden Galatasaray Ödülünün bana verilmesi benim için çok anlamlı, çok özel ve çok onur verici bir olay… Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. " dedi.

"Why Nations Fail" adlı kitabı önümüzdeki günlerde Türkçeye çevrilecek olan Daron Acemoğlu Nisan ayında da Nemmers Prize ödülünün sahibi oldu. Daron Acemoğlu'ndan önce bu ödülü kazanmış 9 kişiden 5'inin sonrasında Nobel kazandığı Nemmers Prize, Daron Acemoğlu'nun 2005 yılında kazandığı John Clark ödülü gibi, bir anlamda Nobel'in habercisi kabul ediliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim Galatasaray Ödülü Prof. Dr. Daron Acemoğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement