Gaziantep'te Vehbi Dai İlkokulu'nda Doğa ve Hayvan Resimleri Projesi - Son Dakika
Eğitim

Gaziantep'te Vehbi Dai İlkokulu'nda Doğa ve Hayvan Resimleri Projesi

Gaziantep'te Vehbi Dai İlkokulu idarecileri, öğrenciler, öğretmenler ve velilerden oluşan bir ekip ile doğa ve hayvan resimleri yaparak dezavantajlı bölgedeki öğrencilere bilinç aşılamayı ve sanatla buluşturmayı hedefleyen bir proje gerçekleştiriyor.

19.10.2023 11:19  Güncelleme: 12:03

GAZİANTEP'te Vehbi Dai İlkokulu idarecileri ressam İsmail Kılınç koordinesinde okulun bahçe duvarlarına öğrenciler, öğretmenleri ve velilerinden oluşan bir ekiple doğa ve hayvan resimleri yapıyor. Vehbi Dai İlkokulu Müdürü Yakup Kaya, dezavantajlı bir bölgede eğitim gören öğrencilere bilinç aşılamak ve zararlı alışkanlıklardan korumak için velileri de işin içerisine katarak böyle bir proje yaptıklarını söyledi. İl ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün de verdi destek ile okula gelen ressam İsmail Kılınç, öğrenci, öğretmen ve velilerle birlikte okulun bahçe duvarlarını doğa ve hayvan resimleriyle donattığı için çok mutlu olduğunu kaydetti.

Vehbi Dai İlkokulu Müdürü Yakup Kaya ve öğretmenler dezavantajlı bölgede eğitim verdikleri öğrencileri hem zararlı alışkanlıklardan korumak hem de çocuklarda doğa ve hayvan sevgisi aşılamak için 'Doğa Dostu' projesini hayata geçirdi. İl ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün de verdi destek ile okula gelen ressam İsmail Kılınç, öğrenci, öğretmen ve velilerle birlikte okulun bahçe duvarlarını doğa ve hayvan resimleriyle donatmaya başladı. Proje, okul koridorlarında da öğrencilerin okulda gördüğü derslerin görselleriyle sürdürülürken, ayrıca öğrenciler velileri ve öğretmenleriyle birlikte ressam İsmail Kılınç'ın da yönlendirmesiyle duvarlara doğa ve hayvan resimleri çizerek boyama yapıyorlar.

'ÇOCUKLARI SANATLA BULUŞTURUYORUZ'

Ressam İsmail Kılınç, projede temel amacının çocukları kötü alışkanlıklardan koruyup küçük yaşlarda çocukları sanatla buluşturmak olduğunu söyledi.Okullarda bu tür sanatsal etkinliklerin arttırılması gerektiğinin altını çizen Kılınç, Bu organizasyon içindeki temamız doğa sevgisi ve hayvan sevgisini öğrencilerimize aşılamaktı. Bunu da başardığımızı düşünüyoruz. Yaptığımız çalışmanın temelinde de doğa ve hayvan sevgisini işliyoruz. Bu tür çalışmaların Türkiye genelinde de yayılmasını şiddetle tavsiye ediyorum. Bu tür etkinliklerin çocuklarımızın tüm derslerindeki aktivitesini ve başarısını arttıracağını düşünüyorum. Bu çalışma tam bir motivasyon kaynağı aslında. Çalışmamız içinde çocuklarımız doğrudan boyayla, tuvalle, fırçayla buluşturuyoruz. Okulumuzun projesinde iç ve dış cephede 100 metrekare çalışmamız olacak. Dış cephede animasyon, hayvan ve doğa teması işliyoruz. Okulumuzun içine de gördükleri derslerle ilgili görseller çiziyoruz. Öğrencilere mesaj nitelikli kompozisyonlar çizmeye çalışıyoruz. Dış cepheye akrilik boya kullanıyoruz. Zararsız bir boyadır. Çocuklara zarar vermeyecek boyadır. Projemizi ortalama 20-25 gün seviyelerinde tamamlamayı düşünüyorum diye konuştu.

'PROJEMİZLE DEZAVANTAJLI BÖLGEDE SANAT EĞİTİMİ VERİYORUZ'

Vehbi Dai İlkokul Müdürü Yakup Kaya, proje ile öğrencilerin motivasyonunun arttırılarak sanata ve eğitim kalitesine artı değer kattıklarını söyledi. Projeye doğrudan öğrencilerin dahil edilmesiyle öğrencilerin el becerilerinin de geliştiğini belirten Kaya, Doğa ve hayvan sevgisini işleyen projemizi okuldaki öğretmenlerimizle yapmaya karar verdik. Projemiz doğa dostu demek. Şehirleşen toplum içinde öğrencilerimizi doğa ve hayvana karşı özendirmek istedik. Okul içinde öğrencilerimizin hem motivasyonunu yükseltmek hem de başarılarını yükseltmek istedik. Aynı zamanda öğrencilerimizin okulunu daha iyi benimsemesini hedef koyduk. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istiyoruz. Sanata yönlendirmek istiyoruz. Proje kapsamında hem öğretmenlerimiz hem velilerimiz hem öğrencilerimiz hem de ressamımız bu çalışmayı birlikte yürütüyor. İl ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüzden de bu konuda destek alıyoruz. yaklaşık bin 600 öğrencimiz var. Dezavantajlı bir bölgede eğitim veriyoruz. Çocuklarımızın en büyük etkinlikleri yine okulumuzda gerçekleşiyor. Sanat bir toplumun vazgeçilmezidirdedi.

Öğrenci velileri ise, böyle bir etkinlikte yer almaktan mutlu olduklarını ve çocuklarının bakış açılarının değiştiğini söyledi.

Gaziantep\'te Vehbi Dai İlkokulu\'nda Doğa ve Hayvan Resimleri Projesi
Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim Gaziantep'te Vehbi Dai İlkokulu'nda Doğa ve Hayvan Resimleri Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement