Hazım Dağlı Ortaokulu Başarıya Götüren Aile Projesi'ne İmza Attı - Son Dakika
Eğitim

Hazım Dağlı Ortaokulu Başarıya Götüren Aile Projesi'ne İmza Attı

Hazım Dağlı Ortaokulu Başarıya Götüren Aile Projesi\'ne İmza Attı

Çankırı Hazım Dağlı Ortaokulu Okul Yönetimi 2013-2014 öğretim yılında değişen ve bu yıl ilk defa uygulanacak olan Ortaöğretime Geçiş Sınavı ile ilgili 8. Sınıf öğrencileri ve velilerine bilgilendirme toplantıları düzenliyor.

12.11.2013 11:21  Güncelleme: 11:18

Proje kapsamında yapılan toplantının ilki 8 Kasım 2013 Cuma günü İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ve Oklu Müdürü Yasin Vural ve Velilerin katılımı ile Okul kütüphanesinde yapıldı.

Proje Koordinatörlüğünü okulun Matematik öğretmenlerinden Şule Kılıç'ın yaptığı "Başarıya Götüren Aile" projesi kapsamında velilere sınav sistemi ve sınava hazırlanırken ailenin yapması gerekenler hakkında ayrıntılı bilgiler verilerek ailenin başarıya ortak olması amaçlanıyor.

Öğretmen Şule Kılıç velilere yaptığı açıklamada "Okul hayatında başarılı bir öğrenci, hem ailenin hem de öğretmenlerin önemli beklentisidir, Bir öğrencinin okul başarısının kaynağı sadece çocuğun yetenek ve zekâsında görülmemelidir.

Çocuk okul başarısında sadece akademik yeteneklerini ortaya koyar. Sosyal hayatta, sosyal ilişkilerindeki başarısı da en az okul başarısı kadar önemlidir. Çocuğun okul başarısı onun öğrenme yeteneğini yansıtır, Dersini severek yapan başarılı çocuğun öğrenme ve başarı sağlamasından anne-baba direkt sorumlu olmasalar da, başarı ve öğrenmeyi sağlayıcı şartların hazırlanmasından direkt sorumludur. Çalışma ortamı iyi bir şekilde düzenlenen, sistemli bir yaşantıya sahip ailelerin çocukları diğerlerine göre daha başarılı olmaktadır.

Çocuktan uzun zaman sonra eve gelen, çalışma takibini yapamayan, eve geldiğinde ise daha çok ev işleri veya işyerinden getirdiği işlerle meşgul olan anne-babaların çocuklarından ciddi bir başarı ve gayret beklemeleri doğal değildir, Çocuktan uzun zaman sonra eve gelen, çalışma takibini yapamayan, eve geldiğinde ise daha çok ev işleri veya işyerinden getirdiği işlerle meşgul olan anne-babaların çocuklarından ciddi bir başarı ve gayret beklemeleri doğal değildir" dedi.

Öğretmen Şule Kılıç'ın sunumunun ardından Okul Müdür Yardımcısı Fatih Karakütük velilere Ortak sınavlarla ilgili ayrıntılı bilgiler vererek velilerden gelen sorularıda cevapladı.

Toplantıya katılan İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek "öğrenci için başarıya giden yolda ailenin en önemli üç unsurdan biri olduğunu belirterek toplantıya katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek çocuklarımızın başarılı olmasını istiyorsak onlara daha çok zaman ayırmalı ve daha çok birlikte olmalıyız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim Hazım Dağlı Ortaokulu Başarıya Götüren Aile Projesi'ne İmza Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement