Online Dershanelere İlgi Artıyor - Son Dakika
Eğitim

Online Dershanelere İlgi Artıyor

Online Dershanelere İlgi Artıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershane dönüşümü çalışmalarında sona yaklaşılmışken, dershaneler de bu süreçte çeşitli alternatifler üreterek kendi çözümlerini oluşturdu.

24.02.2014 13:55

Özek okula dönüştürülme sürecinde alternatif çözüm arayışına giren dershanlerin, sınavlara hazırlık ve ders takviyesi amacıyla hayata geçirdikleri online dershaneler internet erişiminin yaygınlaşmasıyla birlikte yaygınlık kazanıyor. Dershaneye gitmek için maddi durumu yeterli olmayan öğrencilerin yanı sıra dershanelerde gördükleri konuları tekrar edip takıldıkları soruları çözmek isteyen öğrencilerin gözdesi olan online dershaneler sayıları yüzbinlerle ifade edilen kullanıcıya ulaştı. Gösterilen ilginin büyüklüğü karşısında online dershaneler stüdyolardan internet altyapısına varıncaya kadar ciddi bir altyapı hazırlıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren sektörün öncü markalarından Anafen TV'nin yöneticisi Yusuf Bayram, teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte online dershanecilik çözümlerine ilginin arttığını ifade etti: " Türkiye'de eğitim sektöründe yenilikçi yaklaşımlar gerek öğretmenler gerek öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Sadece internet erişiminin yeterli olduğu yeni nesil dershane sistemlerinde öğretmen, öğrenci ve veli çalışmaları koordineli olarak takip edebiliyor. Dershane öğrencilerinin yanında dershaneye gitmeyen öğrencilere de hizmet veren online dershaneler eğitimde fırsat eşitliği için önemli bir fırsat sunuyor.

Fikir dönüşüm sürecinden eski

Online dershane fikrinin Türkiye'de, dershanelerin kapatılıp özel okula dönüştürülme çalışmalarından çok önce ortaya çıktığını söyleyen Bayram, online dershaneciliğin ilk olarak kuş gribi tehlikesinin olduğu günlerde dershaneye gidememe ihtimalinin olduğu günlerde ortaya çıktığını sözlerine ekledi.

Online dershane kolaylık sağlıyor

Dönüşüm sürecinin ilerleyişi online dershanelerin sayısının hizmet çeşidinin artmasına neden olurken, bir çok öğrenci ve veli de tercihlerini online dershaneden yana kullandı. Online dershanelerin klasik dershane sisteminden farklı bir yapıda olduğunu savunan veli ve öğrenciler, online dershaneye ve deneme sınavlarına 7 gün 24 saat istedikleri ortamda ulaşabilme kolaylığının sınava hazırlık sürecinde kolaylık sağladığını dile getirdiler.

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Online Dershanelere İlgi Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement