21. Kalite Kongresi - Son Dakika
Ekonomi

21. Kalite Kongresi

21. Kalite Kongresi

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, "Günümüzde geleceği öngörmek ve kuruluşlarımızın stratejilerini belirlemek geçmiş dönemlere kıyasla daha zorlaşmıştır" dedi.

20.11.2012 12:49

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, "Günümüzde geleceği öngörmek ve kuruluşlarımızın stratejilerini belirlemek geçmiş dönemlere kıyasla daha zorlaşmıştır" dedi.

Doğan, 21. Kalite Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada, kongrenin bu yılki temasının "Yaşanabilir Gelecek" olduğunu belirterek, sürekli değişen ekonomik ve siyasal pozisyonların ve uluslararası dalgalanmaların hızlandığını, bölgesel ve küresel belirsizliklerin, finans piyasalarındaki çalkantılar ve bunun sonucu sermayenin ürkek ve kırılgan bir sürece geçişinin tüm ülkeleri etkilediğini kaydetti.

Enerji kaynaklarında her an yeni krizleri doğurabilecek beklentilerin sürdüğünü ifade eden Doğan, şunları söyledi:

"İklim değişikliği, doğal ve teknoloji kaynaklı çevre felaketleri kabul edilebilir olma sınırlarını aşmaktadır. Bir yandan teknolojik ilerlemeye bağlı gelişmişlik artarken, diğer yandan gıda güvenliği, yoksullukla mücadele konuları öne çıkmaktadır. Günümüzde geleceği öngörmek ve kuruluşlarımızın stratejilerini belirlemek geçmiş dönemlere kıyasla daha zorlaşmıştır. Geleceği öngörmek artık sadece ulusal pencereden değil, küresel açıdan boyutlandırmamız gereken bir kavramdır. Bu nedenle küresel yeni yönetim yaklaşımları devreye girmektedir. Modeller değişmektedir. Değişim, esneklik, çeviklik kavramları süreçlere ve kararlara etkin olmaktadır. Kongrede gelecek stratejilerimizi oluştururken bilgi ve becerimizi geliştirecek akışkanlığı sağlamaya özen gösterdik. Kongremizde bu yıl yine kadın ve iş hayatı teması üzerine kurgulanmış özel oturum ile sosyal ve ekonomik bu soruna yeniden güçlü bir biçimde dokunacağız. Kongremizde, inovasyon, teknoloji ve sosyal medya boyutlarında dünyaca ünlü isimler özel oturumlarla katkılarda bulunacak."

"Mükemmel kuruluş" tanımının günümüzde değiştiğini anlatan Doğan, "Başarı artık sürdürülebilirlik ile kullanılan bir kavramdır. Yakın bir gelecekte bugün

'olsa iyi olur' dediğimiz pek çok kavram ve uygulamanın yasal bir zorunluluk haline dönüşeceğini göreceğiz. Bunları uygulayan kuruluşlar gelecekte yer edinmede bir adım önde olacaklardır" diye konuştu.

-"Ciddi boyutta alarm göstergeleri..."-

"Halen ülkemizin tüketim hızı ile karbon ayak izimizin ihtiyaç duyduğu alan 1,5 dünya, ABD tüketim hızı ile 4,5 dünya, ortalama ile baktığımızda 2,5 dünyaya ihtiyacımız bulunmaktadır" diyen Doğan, bu ölçeklerin ciddi boyutta alarm göstergeleri olduğunu vurguladı.

Hamdi Doğan, sürdürülebilir bir gelecek için sorumluluk almanın her kalite gönüllüsünün amacı olması gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Kamu hizmetlerinin yurttaşların gereksinim ve beklentilerine göre yeniden oluşturulması günümüzde önem kazanmıştır. Kamu kaynaklarının verimli kullanılabilmesi, yolsuzlukların ortadan kaldırılması ve sonunda kamu yönetimine karşı güvenin artırılması yaşam kalitemiz için öncelikli ve önemlidir. Bu bağlamda, hesap verilebilirliğin de yönetim kalitesinin temel bir unsuru olarak tanımlanması ve sistemli bir yaklaşımla işlerliğe kavuşması gerekir. 'Hesap verebilirlik' anlayışı yalnızca işleri yapanlara değil, bu işten ve hizmetten yararlananlara da yani kamuoyuna da, kamu çıkarlarının önceliği ve önemini sorgulama hakkı vermektedir, 'Hesap sorabilirlik hakkı'. Bu ortamı başarmak ancak gerçekten demokratik toplumların başarabileceği bir sonuçtur. Demokrasinin olgunluk düzeyinin de bir göstergesidir."

Kalite Kongresi ve Ulusal Kalite Ödülleri'nde yine önemli mesajların verileceğini dile getiren Doğan, "Türk iş dünyasının en prestijli ödülü olan

'Ulusal Kalite Ödülleri', yine özel ve renkli bölümüyle kongrenin heyecan ve coşkusunu artıracaktır. Bu yıl değişik sektörlerden tam 9 finalistimiz 21. Kalite Kongresi sonunda ödül için yarışacaklardır" diye konuştu.

Bu arada, konuşmaların ardından Doğan, kongrenin açılışına katılan TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'e teşekkür plaketi verdi.

Kongre, yapılacak oturumların ardından yarın sona erecek.

Muhabir: Elif Ferhan Durmuş

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 21. Kalite Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement