ABD'li Best Buy'ın Üçüncü 'Dış Adres'i Türkiye Olacak - Son Dakika
Ekonomi

ABD'li Best Buy'ın Üçüncü 'Dış Adres'i Türkiye Olacak

ABD\'li Best Buy\'ın Üçüncü \'Dış Adres\'i Türkiye Olacak

ABD, Kanada ve Çin'de 1150'nin Üzerinde Mağazası Bulunan Amerikalı Elektronik Mağazası Best Buy'ın Türkiye'ye Gelmesi Kesinleşti. Best Buy Yetkilileri, Türkiye'de Yönetim Takımlarını İşe Almaya Başladıklarını ve 12 Ay İçinde İlk Mağazalarını Açacaklarını Bildirdi. Türkiye, Best Buy'ın, Kanada ve Çin'in Ardından Gireceği Üçüncü Ülke Olacak.

03.06.2007 02:27

ABD, Kanada ve Çin’de 1150’nin üzerinde mağazası bulunan Amerikalı elektronik mağazası Best Buy’ın Türkiye’ye gelmesi kesinleşti. Best Buy yetkilileri, Türkiye’de yönetim takımlarını işe almaya başladıklarını ve 12 ay içinde ilk mağazalarını açacaklarını bildirdi. Türkiye, Best Buy’ın, Kanada ve Çin’in ardından gireceği üçüncü ülke olacak.

AMERİKALI teknoloji mağazası zinciri Best Buy’ın, Türkiye’ye gelmesi kesinleşti. Uzun zamandır Türkiye pazarına gireceği yönünde söylentiler bulunan mağazanın, Türkiye’deki genel müdürünü bile belirlediği söyleniyor. Yerli bir teknoloji mağaza zincirini satın alarak Türkiye’ye gelmeyi planlayan Best Buy’ın, Teknosa dahil olmak üzere birçok mağazaya teklif götürdüğü belirtiliyor. Türkiye, Kanada ve ABD’de faaliyet gösteren Best Buy’ın, Çin’den sonra gireceği ikinci ülke olacak.

BİR YIL İÇİNDE:

Best Buy yetkilileri, 4 Nisan 2007’de yatırımcılarına yaptıkları olağan çağrılarda aralarında Türkiye ve Meksika’nın bulunduğu yeni pazar fırsatlarına baktıklarını bildirdiklerini dile getirerek, "Türkiye’de 12-18 ay içinde mağaza açacağız. Yönetici takımımızı belirliyoruz, müşteri segmentasyonunu ve emlak portföyünü değerlendiriyoruz. Meksika ve Türkiye’de genişlemeyi planlıyoruz" dedi. Best Buy yetkilileri, müşteri merkezli varlıklarını her ülkede, yerel müşteri bilgisine dayandırarak inşa ettiklerini ve kendilerinden önce pazara girenlerden öğrendiklerini söyledi.

30 MİLYAR DOLAR GELİR:

ABD, Kanada ve Çin’de bin 150’nin üzerinde mağazası bulunan teknoloji mağazası Best Buy geçen yılı 30 milyar dolar gelirle kapattı. Best Buy, satışlarında ’al beğenmezsen, iade et’ modelini uyguluyor. Bu modeli Türkiye’de de uygulamaya koyup koymayacağı bilinmiyor. Best Buy, beyaz eşyadan bilgisayara, cep telefonundan müzik setine geniş bir tüketici ürün yelpazesine sahip. Best Buy’ın uluslararası yolculuğu Kanada’nın önde gelen tüketici elektroniği perakendecisi Future Shop’u, 2001 yılında satın almasıyla başladı. Şirket yetkilileri, iki markayı bir ülkede nasıl başarılı yapacaklarını da içeren birçok alanda bu deneyimden çok şey öğrendiklerini aktardı. 2003 yılında Çin pazarına giren elektronik perakende zinciri, bu ülkede ilk küresel satınalma ofisini açtı. Best Buy, bu ülkeye girmek için de yerli elektronik mağaza Five Star’ı aldı. Best Buy’ın Türkiye’ye de bir yerli firmayı satın alarak gireceğine kesin gözüyle bakılıyor.

YABANCILAR FİYAT DÜŞÜRECEK:

Dünyaca tanınan elektronik mağaza zincirlerinin Türkiye’ye girmesinin uzmanlaşmayı getireceği ve fiyatların ucuzlamasını sağlayacağı belirtiliyor. Sadece notebook, fotoğraf makinesi gibi alanlarda uzmanlaşan mağazalar olabileceği dile getiriliyor. Yabancı firmaların pazara girmesi rekabeti ve değişik pazarlama yöntemlerini artıracak. Bu da tüketicinin işine yarayacak.

Yabancıları Türkiye’ye 10 milyar dolarlık pazar çekiyor

TÜRKİYE’deki elektronik eşya pazarındaki 10 milyar doların üzerindeki pazar potansiyeli uluslararası elektronik market zincirlerinin iştahını kabartıyor. Best Buy, Alman Media Markt ve İngiliz Dixons’dan sonra, dünyaca tanınan elektronik mağaza zincirleri, Hollandalı Euronics, Fransız Francs ve Amerikalı Office Depot da Türkiye’ye girmek için hazırlık yapıyor. Media Markt ve Dixons kendi mağazalarını kurarken, diğer firmaların yerli elektronik mağazalarla ortaklık için görüşmeler yaptığı belirtiliyor. 15 milyonluk genç nüfus, yüzde 35 oranında büyüyen pazar, tüketici kredilerinin artması ve ekonomik istikrar bu zincirlerin Türkiye’ye ilgi göstermesinde etkili oluyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi ABD'li Best Buy'ın Üçüncü 'Dış Adres'i Türkiye Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement