Akfen Hisselerini Satın Alan Şirketten Açıklama - Son Dakika
Ekonomi

Akfen Hisselerini Satın Alan Şirketten Açıklama

Akfen Hisselerini Satın Alan Şirketten Açıklama

Akfen Holding’in TAV Havalimanları’ndaki yüzde 8,1 oranındaki hisselerini satın alan Group ADP’nin İcra Kurulu Başkanı Augustin de Romanet yaptığı açıklamada, “Group ADP’nin TAV Havalimanları’ndaki payını güçlendirmesi, Türk havalimanı grubuyla 2012’den bu yana yürüttüğümüz sağlam ve...

09.06.2017 12:58

Akfen Holding'in TAV Havalimanları'ndaki yüzde 8,1 oranındaki hisselerini satın alan Group ADP'nin İcra Kurulu Başkanı Augustin de Romanet yaptığı açıklamada, "Group ADP'nin TAV Havalimanları'ndaki payını güçlendirmesi, Türk havalimanı grubuyla 2012'den bu yana yürüttüğümüz sağlam ve uyumlu işbirliğimizin devamı niteliğindedir" ifadelerini kullandı.

TAV Havalimanları'nda halihazırda yüzde 38 paya sahip olan havalimanı işletmecisi Aéroport de Paris SA (Group ADP), Akfen Holding'in TAV Havalimanları'ndaki yüzde 8,1 oranındaki hisselerinin alımı için anlaşmaya vardı. Şirket açıklamasına göre işlemin sonuçlanmasıyla ADP'nin TAV Havalimanları'ndaki payı yüzde 46,1'e yükselecek. İşlemde TAV Havalimanları'nın piyasa değeri, hisse başına 19,21 TL'ye karşılık gelecek şekilde yaklaşık 2 milyar dolar olarak değerlendi. Sani Şener, TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı (CEO) olarak görevine devam edecek.

Group ADP, Akfen'in TAV Havalimanları'ndaki yüzde 8,12'lik hissesini 160 milyon dolar karşılığında alıyor. Şirket, TAV İnşaat'taki yüzde 49 hissesiniyse Sera ve Tepe İnşaat'a 9 milyon avro karşılığında devredecek.

Açıklamada konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Group ADP İcra Kurulu Başkanı Augustin de Romanet "Group ADP'nin TAV Havalimanları'ndaki payını güçlendirmesi, Türk havalimanı grubuyla 2012'den bu yana yürüttüğümüz sağlam ve uyumlu işbirliğimizin devamı niteliğindedir. TAV Havalimanları'nın yüzde 8,1 hissesinin alımı Group ADP'nin payının yüzde 46,1'e ulaşmasını ve bu stratejik yatırımda artan bir etkiye sahip olmasını sağlayacaktır. TAV yüksek performans gösteren ve Doğu Avrupa, Afrika, Ortadoğu ve Orta Asya'da büyüme getiren bir şirket" dedi.

Group ADP ve Akfen arasındaki hisse alım işleminin 2017 yaz aylarında tamamlanması bekleniyor. TAV Havalimanları'ndaki payını artıran ADP, ana iş alanı olan havalimanı işletmeciliğine odaklanma stratejisi çerçevesinde TAV İnşaat'taki yüzde 49 payını da Sera Yapı ve Tepe İnşaat'a 9 milyon avro karşılığında devredecek. Satış işleminin tamamlanmasının ardından Sani Şener, TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı olarak görevine devam edecek. Yönetim kurulu ADP tarafından gösterilen beş aday, Sera ve Tepe'nin göstereceği birer aday ve dört bağımsız üye ile yine 11 üyeden oluşacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Akfen Hisselerini Satın Alan Şirketten Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement