Altında Düşüş Beklentisi Artıyor - Son Dakika
Ekonomi

Altında Düşüş Beklentisi Artıyor

Altında Düşüş Beklentisi Artıyor

Altın fiyatı ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında gelmesinin ardından yükseldi.Ancak, beklentiler düşüş yaşanacağı yönünde.

07.02.2014 17:00  Güncelleme: 17:34

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında gelmesinin ardından sert bir şekilde yükseldi. Ancak, beklentiler düşüş yaşanacağı yönünde.

Analistlerin güçlü direnç seviyesi olarak belirttikleri 1.270 doları test eden altının ons fiyatı bu seviyeden gelen satışlarla 1.260 doların hemen altında dengelendi.

Geçen haftanın son işlem gününden bu yana yeni yıl tatili sebebiyle kapalı olan Çin piyasalarının yokluğunda altın fiyatları genel olarak düşük işlem hacmiyle ABD verilerine duyarlı bir seyir izledi.

Hafta boyunca 1.250-1.270 dolar bandında dalgalı hareket eden altının ons fiyatı, haftanın son işlem gününe 1.258,11 dolardan başladı.

ABD verilerine kadar 1.255-1.260 dolar arasında yatay seyreden altının onsu ABD tarım dışı istihdam verisinin 185 bin olan beklentilerin altında 113 bin artış göstermesinin ardından analistlerin güçlü direnç seviyesi olarak belirttikleri 1.270 doların üzerine çıkarak en yüksek 1,271,91 doları gördü. Altının onsu 1.270 doların üzerinde tutunamayarak şu dakikalarda 1.259,30 seviyesinden işlem görüyor.

1.250 DOLAR SEVİYELERİ TEST EDİLEBİLİR

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Marbaş Menkul Değerler Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan, altının ons fiyatının hafta boyunca orta vadeli düşen ve kısa vadeli yükselen trendi içinde dar bir alanda hareket ederek sıkışma alanını iyice daralttığını belirterek, bu aralığın kabaca 1.250–1.270 dolar aralığı olarak tanımlanabileceğini söyledi.

Haftanın son günü ABD'den gelen ve beklentilerin altında kalan tarım dışı istihdam verisi sonrası altının orta vadeli düşüş trendinin direnci ve 100 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 1.270 doları bir kez daha test ettiğini aktaran Doğan, altında bu seviyelere doğru yaklaşıldıkça satışların gelmesinin dikkati çektiğini söyledi.

Yukarıda bu seviyenin aşılmadan ya da desteklerin test edilmeden altın alımı yapmanın riskli göründüğünü vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:

"Veri sonrası oluşan tablo normal şartlarda altın için olumlu görünse de bu isteksizlik nedeniyle bir süre izlemede kalınması faydalı olabilir. Bu şartlar altında altının ons fiyatı 1.270 doları geçemeyecek olur ise önümüzdeki günlerde 1.250 dolar desteğinin kırılma ihtimali artacaktır. 1.250 doların kırılması durumunda da 1.220 dolar hedefli bir hareket potansiyeli doğacaktır. 1.270 doların aşılması durumunda ise 1.300 dolar hedefli bir hareket başlayacaktır. TL bazında baktığımızda ise veri sonrası dolar/TL kurundaki gerileme nedeni ile altının gramındaki (TL/gram) düşüş daha sert oldu. Yurtiçi piyasada 86-87 TL civarı altının gramı için güçlü destek bölgesi olarak görünüyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Altında Düşüş Beklentisi Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement