"Asya Borsaları İstanbul Buluşması" - Son Dakika
Ekonomi

"Asya Borsaları İstanbul Buluşması"

"Asya Borsaları İstanbul Buluşması"

"Asya Borsaları İstanbul Buluşması", İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı İbrahim Turhan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

03.09.2012 17:41

"Asya Borsaları İstanbul Buluşması", İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı İbrahim Turhan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

İMKB'den yapılan açıklamaya göre, "Asya Borsaları İstanbul Buluşması" programı, 6 Eylül Perşembe günü Çırağan Palace Kempinski Otel'de yapılacak.

İki oturum ve bir açık tartışmanın olacağı toplantıda, moderatörlüğünü The Reinventing Bretton Woods Committee Murahhas Azası Marc Uzan'ın yapacağı "Batı Dünyası için Politika Belirleme Güçlükleri ve Senaryolar: Gelişmekte Olan Ekonomiler Ayrışabilir mi-" başlıklı oturumun konuşmacıları, Standard & Poor's'un Ülke Derecelendirme Kıdemli Direktörü Frank Gill, Kopenhag Üniversitesi Ekonomi Profesörü Niels Christoffer Thygesen, The Lisbon Council Baş Ekonomisti Alessandro Leipold olacak.

Moderatörlüğünü Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray'ın yapacağı "Ekonomik Dinamizmi Kaybetmeden Varlık Satışı Yoluyla Borçların Azaltılması: Borç Yerine Hisse Senedi mi-" konulu oturumun konuşmacıları ise, Central Banking Publications Başkanı Robert Pringle, Emerging Market Asset Management Fon Yöneticisi Chandima Mendis, Avrupa Yatırım Bankası Ülke ve Mali Sektör Direktörü Pedro de Lima, Singapur Borsası Satış ve Müşterilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Chew Sutat olacak.

Program çerçevesinde ayrıca borsa katılımcılarına özel "Asya Sermaye Piyasalarının Yükselişi" konulu açık oturum yapılacak.

Etkinlik içerisinde ayrıca, Singapur ve Taşkent Borsaları ile İMKB arasında Türk-Singapur ve Türk-Özbek sermaye piyasalarının geliştirilmesi ve uzun vadeli iş birliğinin oluşturulması amacıyla karşılıklı bilgi paylaşımını, ortak etkinlikler düzenlenmesini ve personel değişimini öngören mutabakat zabıtları imzalanacak.

Oturumların İngilizce olarak yapılacağı, Türkçe ve Rusça çeviri imkanı sağlanacağı belirtilen toplantıya, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katılması bekleniyor.

Muhabir: Elif Ferhan Durmuş

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 'Asya Borsaları İstanbul Buluşması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement