Can Köseoğlu: Et Fiyatı Artık Düşmez Buna Alıştık - Son Dakika
Ekonomi

Can Köseoğlu: Et Fiyatı Artık Düşmez Buna Alıştık

Can Köseoğlu: Et Fiyatı Artık Düşmez Buna Alıştık

Döner Stop markasını kuran Şevket Sabancı'nın torunu Can Köseoğlu, et fiyatlarında yükseliş beklenmesi gerektiğini belirterek, "Hesabımızı ona göre yapıyoruz." dedi.

02.01.2016 10:44  Güncelleme: 10:48

2013 yılında Türk dönerini global hale getirme hedefiyle kurulan Döner Stop, 8 şubeye ulaştı. Şirket, 2016 yılı sonuna kadar 20 adet franchise'la büyümeyi planlıyor. Şevket Sabancı'nın torunu olan, Döner Stop Kurucu Başkanı Can Köseoğlu, 2015 yılındaki et fiyatlarındaki artışa değindi. Köseoğlu, Türkiye'nin et ihtiyacının Türkiye'nin üretiminden ya da stoklarından çok daha fazla olduğunu söyledi.

"ET İTHALATI İHTİYACIN KÜÇÜK BİR KISMINI KARŞILIYOR "

Bu durumun yıllardır böyle olduğunu belirten Köseoğlu "Et ithalatı yapılıyor ama Türkiye'nin ihtiyacının çok küçük bir kısmını karşılıyor" dedi. Et fiyatlarının bugünden yarına yüzde 30-40 düşmesi mümkün olmadığını aksine yukarı yönlü artışın beklenmesi gerektiğini kaydeden Köseoğlu, "Ben artık bu et fiyatlarıyla yaşamaya alıştım. Hesabımızı ona göre yapıyoruz" diye konuştu. Köseoğlu, şimdiye kadar franchise vermediklerini, daha sağlıklı bir model için önce doğru verileri elde etmeleri gerektiğini söyledi. Kendi uygulayacakları franchise modelinde işletmecinin kâr etmesiyle kazanç sağlayacağını belirten Köseoğlu "300 bin TL'ye mal edip 800 bin TL'ye franchise veren firmalar var. İşletmeci onun parasını çıkaracak diye kâr edemiyor, kapatıyor. Bizim modelimizde bu olmayacak" ifadesini kullandı.

'KRİZLERLE BİR DE BAKTIK YIL BİTMİŞ'

2015'te hem global anlamda hem Türkiye'nin kendi dinamikleri anlamında zor bir yıl olduğunu söyleyen Can Köseoğlu, "7 Haziran seçimi sonrası yaşanan terör olayları ve vatandaşımızın bu saldırılarda hayatını kaybetmesi insanların moralini çok bozdu" dedi. Tam toparlanmaya başladıklarını düşünmeye başladıkları zaman da Rus uçağının düştüğü haberini aldıklarını dile getiren Köseoğlu, "Uçak krizinin endişelerini atlatırken bir de bakmışız yıl bitmiş' değerlendirmesinde bulundu.

'ENFLASYONDA % 1-1.5 ARTIŞA NEDEN OLUR'

Asgari ucretteki artışın çalışanların ücretlerinde kademeli artışa yol açacağını söyleyen Köseoglu, "Düzenlemenin enflasyonda % 1-1.5 puan artışa neden olması bekleniyor. Bu bütçede projekte edilmemiş bir artış" dedi.

'AİLEDEKİLER 'ŞURADA BOŞ DÜKKÂN GÖRDÜM, İŞİNE YARAR MI?' DİYE ARIYOR'

Sabancı Ailesi'ndeki büyüklerin devamlı kendisini aradıklarını söyleyen Köseoğlu "Sabah telefon çalıyor, 'Şurada dükkân var, işine yarar mı?' ya da sabah etle ilgili bir haber varsa 'Haberleri gördün mü, sizi nasıl etkiliyor' diye arıyorlar" dedi. İş hayatında riskleri almak gerektiğini söyleyen Köseoğlu, "Her büyük ailenin ferdi o ailede çalışmaya mecbur hissetmemeli. Başarılı sağlandığı takdirde yeni jenerasyonun önünü de açmış oluyorsunuz" diye konuştu. (Kaynak:Habertürk)

Son Dakika Ekonomi Can Köseoğlu: Et Fiyatı Artık Düşmez Buna Alıştık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Karadenizli 61 : 1 ay et almayın bakın nasıl düşüyor fiyatlar 14 4 Yanıtla
  • Kühey Lann: Öncelikle at ve eşek eti kesiminin ciddi olarak denetlenmesi gerek! 11 1 Yanıtla
  • stealth: papua yeni gineden gergedan eti getirelim kilosunu 16tl den verelim halk ucuz gergedan yesin bari. 4 1 Yanıtla
  • ana: diger ulkelerde et neden ucuz ya da soyle deyim et yemeyenin beyni calisirmi kirmizi ette bulunan demir olmayinca beynimize oksijen tasinirmi oksijensiz beyin saglikli karar verirmi kucuk cocuklar okulda basarili olabilirmi buyuyunce ulkenin gelecegine yon veren buluslar yapabilirmi 4 0 Yanıtla
  • Adamım: iki almadan bir vermen o mavala bilmiyenler inanır.Sen onu küllahıma anlat. 2 0 Yanıtla
  • DEMET: NOOOOOORECEMMMMM AKP NİN BULGURU NOHUDU VARIKEN EDİ NEYİ :) :) :) 2 0 Yanıtla

Advertisement