Fiyatlar Düştü 2009 Emlak Satma Değil Alma Yılı Olmalı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Ekonomi

Fiyatlar Düştü 2009 Emlak Satma Değil Alma Yılı Olmalı

Fiyatlar Düştü 2009 Emlak Satma Değil Alma Yılı Olmalı
17.05.2009 01:45  Güncelleme: 14:27

Ankara'nın Dünya'yı ve Türkiye'yi Derinden Etkileyen Global Ekonomik Krizin Etkisi Altında Olduğunu Söyleyen Barışkent Gayrimenkul'ün Müdürü Barış Aydın, "Gayrimenkul Sektöründe Yaşanan Kriz Nedeniyle Çok Büyük Rakamlarla Stoklar Oluştu.

Ankara'nın Dünya’yı ve Türkiye’yi derinden etkileyen global ekonomik krizin etkisi altında olduğunu söyleyen Barışkent Gayrimenkul’ün müdürü Barış Aydın, "Gayrimenkul Sektöründe yaşanan kriz nedeniyle çok büyük rakamlarla stoklar oluştu. Gayrimenkulün her alanında oluşan bu stoklar, çoğu zaman maliyetin altında satılıyor. Biz bu nedenle tüm müşterilerimize 2009 yılında satma değil, satın alma çağrısı yapıyoruz" dedi.

Aydın global krizin etkilerinin önümüzdeki yılda devam edeceğini belirterek, "Biz tüm hesaplarımızı 2010’un ikinci yarısına göre yapıyoruz. Çünkü bizler krizin bu süreçte yavaşlayacağını düşünüyoruz. Şu anda gayrimenkul piyasası tam bir kaos içinde. Gayrimenkulün her türünde büyük bir stok oluştu. Gayrimenkulün her alanında oluşan bu stoklar, çoğu zaman maliyetin altında satılıyor. Sadece Ankara’da onbinlerce daire şu anda satışa çıkmış, müşteri beklemektedir. Bu birikim uzun bir süre içinde eriyecek. İnşaat firmaları bu birikimleri kısa sürede eritebilmek için satış fiyalarını maliyetin altına çekti. Biz bu nedenle bütün müşterilerimize 2009’un satma değil, satın alma yılı olduğunun çağrısını yapıyoruz" dedi.

Büyük pişmanlık yaşanabilir

Elindeki parayı şimdi gayrimenkule yatırmayanların önümüzdeki dönümde büyük pişmanlık yaşayacağını söyleyen Aydın sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye’de gayrimenkul sektörü, krize ilk giren ve krizden ilk çıkan sektörlerin başında olacak. Satış fiyatlarının düşmesi insanların lehine sonuçlar doğurmalı. Krizin kendini iyiden iyiye hissettirdiği bu dönemde en akıllı yatırımın gayrimenkul olacağını rahatlıkla söyleyebilirim." Gayrimenkul sektöründeki ekonomik krizin en büyük habercisinin mortgage olduğunu söyleyen Aydın, "Gayrimenkul sektöründeki krizin başlangıcı aslında büyük, genel bir krizin habercisiydi. Amerika’da da kriz mortgage skandalı ile başladı ve 1.5 sene sonra Amerika derin bir krize girdi. Krizden çıkmanın ilk sinyalini de yine gayrimenkul sektöründeki alımlar verecek. Bundan sonra zaten evin iç düzenlemesiyle ilgili bütün sektörlerde harekete geçecek" dedi.

Proje fuarında ödüller verildi

BİLKENT Üniversitesi Endüstri Mühendisliği "7. Proje Fuarı ve Yarışmasında" dereceye giren projelere törenle ödülleri verildi.

Bilkent Üniversitesi Mithat Çorlu Amfisi’ndeki ödül töreninde, MAN Türkiye A.Ş. "Boru üretim hattı için çizelgeleme ve görsel takip sistemi tasarımı" ile birincilik ödülü aldı.

Törende, Arçelik "Değişken tedarikçi ve talebe göre yurt içi araç sevkıyat ve rotalama sistemi" ile ikincilik, Bakırköy Belediyesi "Afet acil eylem planı-kaynak atama, takip ve geçici depolama sistemi" ile üçüncülük ve "Afet sonrası insan ve araç kaynakları yönetim sistemi tasarımı" ile de mansiyon ödülünün sahibi oldu.

Disneyland’ın sahibi şirketin karı düştü

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek’in seçim vaatleri arasında yer alan tematik eğlence parkının dünyadaki öncülerinden Disneyland’ın sahibi Walt Disney’in karı yüzde 46 düştü.

Geçen yıl ilk çeyrekte 1,13 milyar dolar kar elde eden şirket, bu yıl aynı dönemde 613 milyon dolar kar açıkladı. Disney’in stüdyo bölümünde ise operasyonel kar yüzde 97 düştü. Şirketin, tema parkları da durgunluktan etkilendi. Tema parklar ve resortlardaki ziyaretçi sayısındaki keskin düşüşe karşın, kablo televizyon ağları gelirleri kardaki düşüşü frenledi.

Belediye Gimat köprülü kavşağı için ihale açtı

ANKARA Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Gimat köprülü kavşağı yaya üst geçitlerini yaptırmak üzere ihale açtı. Buna göre Gimat köprülü kavşağı bölgesinde Bağdat Caddesi üzerinde iki adet, Anadolu Bulvarı üzerinde bir adet olmak üzere üç adet yaya üst geçidi yaptırılacak. İhale, 10 Haziran 2009 tarihinde saat 11.00’de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde "açık ihale usulü" ile yapılacak. Yer tesliminden itibaren 120 günlük süreyi kapsayacak olan işin ihalesine sadece yerli firmalar katılabilecek.

Ekonomik açıdan en avantajlı teklif, sadece fiyat esasına göre belirlenecek olan ihalenin şartnamesi bedeli mukabili belediyeden satın alınabilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Fiyatlar Düştü 2009 Emlak Satma Değil Alma Yılı Olmalı - Son Dakika


Advertisement