Gece yarısı itibarıyla benzine 1 lira 35 kuruş zam geldi - Son Dakika
Ekonomi

Gece yarısı itibarıyla benzine 1 lira 35 kuruş zam geldi

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da değişkenlik gösteriyor. 15 Temmuz Cumartesi günü itibarıyla benzine 1 lira 35 kuruş zam geldi, fiyat artışıyla birlikte İstanbul'da benzinin litresi 28 lira 5 kuruş, Ankara'da 28 lira 53 kuruş ve İzmir'de ise 28 lira 63 kuruşa çıktı.

15.07.2023 00:32  Güncelleme: 07:11

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. 15 Temmuz Cumartesi günü itibarıyla geçerli olmak üzere benzine 1 lira 35 kuruş zam geldi.

28 LİRANIN ÜZERİNE ÇIKTI

Pompaya yansıyan fiyat artışıyla birlikte İstanbul'da benzinin litresi 28 lira 5 kuruş, Ankara'da 28 lira 53 kuruş ve İzmir'de ise 28 lira 63 kuruştan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Gece yarısı itibarıyla benzine 1 lira 35 kuruş zam geldi

Son Dakika Ekonomi Gece yarısı itibarıyla benzine 1 lira 35 kuruş zam geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Serkan ergezer : BİRAZ DAHA DOLDURKİ ÜLKEYE ÖYLE DUZELTİRSİN EKONOMİYİ 40 MİLYAR YEDİRE YEDİRE FİNANSAL GÜCÜMÜZDE VAR BAŞKA TÜRLÜ DÜZELMEZ EV KİRALARI DA DÜŞER ARKADAŞ ÜLKEYİ SEN NE HALE GETİRDİNİZ NÜFUSU DÜŞÜK ÜLKELER BİLE EKONOMİ ZORLUK ÇEKMESİN DİYE NÜFUSU DÜŞÜRMEYE CALİSİYORLAR SEN ULKEYE GELENİ GİDENİ DOLDURUYORSUN YAZIK BU ÜLKEYE AMA BU KAFAYLA ÜLKE ELDEN GİDİYOR 7 0 Yanıtla
  • Serkan Basar: Oooohhhhhhh oooooohhhhhh 5 0 Yanıtla
  • ahmey bulut: 50 ye kadar yolu var Bizim insanımız memnun halinde devam haydi konvoya 4 0 Yanıtla
  • SERKAN 06: Bu ülke bitmiş uzatmaları oynuyor, gemiyi ilk fareler terkedecek demedi demeyin 1 0 Yanıtla
  • Özcan Kuvan: Dış güçler yine zam yaptı. 1 0 Yanıtla
  • Asım Saraçoğlu: Dolar yükseliyor haliyle benzin fiyatı azcık artıyor, az dişimizi sıkalım biraz tasarruf edelim azcık sabır inşallah reisin sayesinde şahlanacağız. Azıcık sabır peygamber efendimiz sav karnına taş bağlamış. Sabretmiş azcık sabır Türkiye yeniden doğuyor evelallah Türkiye yüzyılı gümbür gümbür gelecek. 0 0 Yanıtla

Advertisement