Gölbaşı Tarım Fuarı'nda Süt Sağma Yarışması Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Gölbaşı Tarım Fuarı'nda Süt Sağma Yarışması Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde düzenlenen Agrotec 26'ncı Uluslararası Tarım Fuarı kapsamında gerçekleştirilen süt sağma yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmacılar, süsledikleri inekleriyle jüri karşısına geçerek, ineklerin hijyen kurallarına uygun sağılması ve sağılan sütün temizliği gibi kategorilerde değerlendirildi. Ayrıca, en iyi bal yarışmasında ise petek doluluk oranı, petek ağırlığı, aroma ve lezzet kriterleri değerlendirildi. Yarışmada birinci olanlara tam altın, ikinci olanlara yarım altın ve üçüncü ile dördüncü olanlara çeyrek altın ödülü verildi. Fuar alanında ikinci gün höşmerim tatlısı ve en güzel domates yarışmaları düzenlenecek.

14.09.2023 19:05

ANKARA'nın Gölbaşı İlçesi'nde, Agrotec 26'ncı Uluslararası Tarım Fuarı kapsamında düzenlenen süt sağma yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

Agrotec 26'ncı Uluslararası Tarım Fuarı, Gölbaşı Fuar Alanı içerisinde düzenlendi. Fuarın açılış gününde en iyi süt sağma ve en iyi bal yarışmaları düzenlendi. Yarışmacılar, kırmızı kurdeleler ile süsledikleri inekleri ile jüri karşısına geçti. Yarışmacılar, ineği sağıma hazırlama, ineklerin hijyen kurallarına uygun sağılması, sağılan sütün temizliği gibi kategorilerinde jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. En iyi bal yarışmasında ise petek doluluk oranı, petek ağırlığı, aroma ve lezzet kategorileri değerlendirildi. Süt sağma yarışmasında birinci Fatma Çetin, en iyi bal yarışmasında ise Nadiye Genç birinci oldu. Birincilere tam altın, ikincilere yarım altın, üçüncü ve dördüncülere ise çeyrek altın verildi. 14-17 Eylül tarihleri arasında açık olacak fuar alanında ikinci gün höşmerim tatlısı ve en güzel domates yarışmaları düzenlenecek. (DHA)

Gölbaşı Tarım Fuarı\'nda Süt Sağma Yarışması Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Gölbaşı Tarım Fuarı'nda Süt Sağma Yarışması Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement