'Halka Açılalım' Derken Türk Telekom'un Oldu - Son Dakika
Ekonomi

'Halka Açılalım' Derken Türk Telekom'un Oldu

\'Halka Açılalım\' Derken Türk Telekom\'un Oldu

Halka Açılma Hazırlığındaki Yazılım Şirketi Innova, Türk Telekom Tarafından Satın Alındı.

23.06.2007 02:25

Halka açılma hazırlığındaki yazılım şirketi Innova, Türk Telekom tarafından satın alındı.

Türk Telekom, Innova’yı 18.5 milyon dolara satın aldı. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany, Innova’yı uluslararası alanda da kullanacaklarını söyledi.

TÜRK Telekom, finanstan enerjiye pek çok farklı sektöre bilişim teknolojileri altyapı çözümleri sağlayan ve halka arz hazırlığında olan bilişim şirketi Innova’yı 18.5 milyon dolara satın aldı. Türk Telekom, 1999’da kurulan, 2005’te Anel Grup bünyesine katılan Innova Bilişim Çözümleri’nin tamamını 18.5 milyon dolara satın almak üzere hisse devir sözleşmesi imzaladı. Hisse devrinin Rekabet Kurulu onayını da içeren yasal onay sürecinin ardından ağustos ayı sonunda tamamlanması öngörülüyor. Türk Telekom’un şirketi satın almasından önce Innova’nın yüzde 60 hissesi Anel Grup’a, yüzde 40 hissesi ise şirketin kurucu ortaklarına ait bulunuyordu.

ULUSLARARASI AÇILIM: Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany, şunları söyledi: "Türk Telekom olarak önümüzdeki üç yılda bilişim ve iletişim teknolojilerine yönelik ciddi yatırımlar yapacağımızı açıklamıştık. Bu yönde Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şirketleri ve iş ortaklarımızla çok sayıda yeni projeye imza atıyoruz. Müşterilerimize en iyi ve en kaliteli ve katma değerli hizmetler sunma önceliğimiz ve bilişim alanında ulusal katma değer yaratma vizyonumuz doğrultusunda Innova ile yeni bir yatırımı daha gerçekleştiriyoruz. Türk Telekom, Innova’nın uluslararası açılımlar yapmasını destekleyecektir. Ayrıca önümüzdeki dönemde bilişim yatırımlarımız hızla devam edecektir."

TELEKOM’LA HIZLA BÜYÜYECEK: Halka arz çalışmalarında son aşamaya gelen Innova, Türk Telekom’un satın alma teklifinden sonra halka arzı askıya alıp satışa karar verdi. Şirketin yüzde 60’ına sahip olan Anel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel, satış işlemine yönelik olarak şu bilgileri verdi: "Anel Grubu olarak teknoloji ve telekom sektöründe önemli yatırımlarımız bulunuyor. Innova da bunlardan biri. Yaptığı işler, geliştirdiği teknolojiler, üstün insan gücü ile daima gurur kaynağımız olmuştur. Innova’nın, bölgesel bir teknoloji devi olmaya doğru hızla ve emin adımlarla ilerleyen Türk Telekom çatısı altında daha hızlı bir büyümeyi yakalayabileceğine inanıyoruz."

12.7 milyon YTL cirosu var

INNOVA Bilişim, 1999 Eylül ayında kuruldu. Şirket yurtiçi ve yurtdışında telekomünikasyondan finansa, kamudan enerjiye, üretimden dağıtıma pek çok farklı sektöre elektronik tahsilat ve ödeme sistemleri, güvenlik, ERP, portal ve e-iş çözümleri, kiosk ve otomasyon sistemleri ile mobil uygulamalar sunuyor. Sektörel uzmanlıklara sahip 150 kişilik deneyimli bir kadroya sahip olan Innova, 2006 yılında dünyanın bir çok bölgesinde en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin belirlemek amacıyla düzenlenen Deloitte Teknoloji Fast 50 listesinde Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasında yer aldı. Nominal sermayesi 3.9 milyon YTL olan şirketin, 2006 cirosu 12.7 milyon YTL olarak gerçekleşti.

Cepte üçüncü nesil herkese yeni fırsatlar yaratacak

TELEKOMÜNİKASYON Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, "Karadeniz ve Hazar bölgesinde ikili ya da çok taraflı iş birliğine açık olup, bu yöndeki girişimlere destek olma arzusundayız" dedi. "Karadeniz ve Hazar Düzenleyici Konferansı"nda konuşan Acarer, bilgi ve iletişim sektörünün büyüklüğünün 20.2 milyar dolara ulaştığını söyledi. GSM abone sayısının 19 milyondan 54 milyona, sabit telefon sayısının 17 milyondan 20 milyona, internet kullanıcı sayısının 1.5 milyondan 20 milyona çıktığını aktaran Acarer, 3.5 milyonluk bir geniş bant abone kitlesi oluştuğunu anlattı. Tayfun Acarer, 2007’nin Türkiye’de telekomünikasyon sektöründe birçok yeniliğin yaşanacağı yıl olacağını ifade ederek, sektörün bu yıl 3’üncü nesil haberleşme sistemleri ile tanışacağını, bu sistemlerin işletmeci, içerik sağlayıcı ve kullanıcı olmak üzere ilgili tüm taraflara yeni fırsatlar getireceğini söyledi. 3’üncü nesil sistemler için gerçekleştirilecek ihalenin daha rekabetçi bir ortam temini için 7 Eylül 2007’ye ertelendiğini hatırlatan Acarer, 2007’nin en önemli düzenlemelerinden birinin de numara taşınabilirliği olacağını kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 'Halka Açılalım' Derken Türk Telekom'un Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement