İhracatçılar Birliği Yönetimi Belli Oldu - Son Dakika
Ekonomi

İhracatçılar Birliği Yönetimi Belli Oldu

İhracatçılar Birliği Yönetimi Belli Oldu

Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği genel kurulunda İnegöllü mobilyacılar zafer kazandı.

02.05.2014 14:59

Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği genel kurulunda İnegöllü mobilyacılar zafer kazandı. Başkanlığa Ahmet Güleç'in getirildiği seçimlerde, birlik yönetiminde İnegöl'den 19 firma yer aldı.

Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Ahmet Güleç, Avrupa ve Amerika pazarlarına odaklanacaklarını belirterek, "Başbakan Yardımcımız Sayın Ali Babacan daha 3 gün önce bizlere 'İhracat bizim için ekmektir' dedi. Mevcut hükümetimiz 10 yıldır istikrar, imalat ve ihracat diyor. Biz 2023 hedefine nasıl ulaşırız? Mobilya sektörü için 6 milyar dolar ihracat yetmez. Bizim sektör olarak 2023 hedefimiz 20 milyar dolardır. İmalat ve ihracat yapacağız. İmalat, istihdam sağlayacaktır. Meseleleri çözecektir. Ülkemize güç katacaktır. Gelecekte, Rusya'nın da içinde olduğu Asya pazarına iyi odaklanacağız. Çin'e, Tayvan'a ve Japonya'ya önem vereceğiz. Elbette, durmadan gelişen Afrika, geleneksel pazarlarımız olan Avrupa ve Amerika da odaklanacağımız pazarlar olacak. İhracatçımızın yanında olacağız. Bu ülkenin ihracatçısıyla basmadık yer bırakmayacağız. Bu sektörlerin temsilcileri olarak bizler bu dönemde daha büyük başarıları da yakalama potansiyeline sahip olduğumuza inanıyor, kendimize güveniyoruz" diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, "3 Kasım'da milletimizin sandığa yansıttığı iradeyle tek başına bir hükümetin kurulması ve istikrarlı bir şekilde ülkemizi yönetmesi, mali politikalardan ve disiplinden taviz vermemesi ülkemizi 11 yılda 4 katı büyüklüğe eriştirdi. Milletimiz çok şükür önüne çıkan her seçimde ve atlattığımız her badirede istikrardan yana oyunu kullanmakta, bizim koyduğumuz hedeflerin kendisi için de uygun bulunduğunu sandıkta beyan etmektedir" dedi.

Bin 148 üyeye sahip birliğin seçimlerinde 355 oy kullanıldı. 355 oyun 270'inden fazlasının İnegöllü ihracatçılar tarafından kullandığı bildirildi. Ahmet Güleç'in başkanlığa getirildiği seçimde Türkiye Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği yönetim kurulu üyeliklerine ise Zeki Şahin, Alican Duran, Abdullah Tever, Erkan Özkan, Zeki Kavaz, Ömer Esen, Adnan Bostan, Levent Çolakoğlu, Murat Sülek ve İlhan Özbay seçildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İhracatçılar Birliği Yönetimi Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement