İphone 8 Yüzünüzü Anında Tanıyacak! - Son Dakika
Ekonomi

İphone 8 Yüzünüzü Anında Tanıyacak!

İphone 8 Yüzünüzü Anında Tanıyacak!

Apple iPhone 8 akıllı telefonların yüz tanımlama teknolojisinin ciddi anlamda hızlı çalışacağı ileri sürülmüş durumda.

21.08.2017 21:10

Apple iPhone 8 akıllı telefonların yüz tanımlama teknolojisinin ciddi anlamda hızlı çalışacağı ileri sürülmüş . Samsung tarafından iPhone 8 için üretilen OLED ekranlarla ilgili bir haberde geçen ifadeye bakılırsa, yüz tanımlama ölçümü saniyenin milyonda birinde gerçekleştirilecek.

iPhone 8 yüz tanımlama teknolojisi nasıl çalışacak?

Son dönemdeki iddialar, amiral gemisi iPhone 8 modelinde Touch ID parmak izi tanımlama teknolojisinden vazgeçileceğini ve bunun yerine kilit açma ve Apple Pay yetkilendirmesi için yüz tanımlama teknolojisine geçiş yapılacağını söylüyor. Haliyle kullanıcı memnuniyeti için Apple"ın bu teknolojiyi kusursuz çalışacak bir şekilde sunması şart.

Korea Herald haberine göreyse, 3 boyutlu sensörlere sahip bu yeni yüz tanımlama tarayıcısı kullanıcının yüzünü derinlemesine algılayacak ve hem de bunu saniyenin milyonda biri sürede gerçekleştirecek. Öte yandan bu bilginin kaynağı konusunda bilgi verilmiş değil. Bu yüz tanımlama sisteminin Samsung tarafından üretilmiş olduğu da düşünülmüyor ancak şirketin tüm ekran montajı konusunda bilgi sahibi olması muhtemel görülüyor.

İphone 8 Yüzünüzü Anında Tanıyacak!

The Wall Street Journal ise, sistemin kızılötesi kullanacağını ve bu sayede hem karanlık hem de düşük ışık koşullarında çalışabileceğini söylüyor. Genellikle yapılandırılmış ışık olarak anılan derinlik algılama teknolojisi, kişinin yüzüne veya herhangi başka bir hedefe binlerce küçük kızılötesi nokta serpiştiriyor. Bu nokta alanındaki distorsiyonlar okunarak, kamera süper tutarlı derinlik bilgisini elde ediyor. Bu kızılötesi noktaları insanların değil sadece akıllı telefon kamerasının görebildiği ve tamamen karanlıkta bile telefonun kilidinin açılmasına izin veren bir sistem olduğu belirtiliyor.

Diğer taraftan Qualcomm, gelecekteki Android telefonlarda yer alacak kendi teknolojisinin, iPhone 8 modelinde yer alacak yüz tanımlama yetenekleriyle aynı düzeyde veya daha iyi olacağını vurgulamıştı.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Ekonomi İphone 8 Yüzünüzü Anında Tanıyacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement