İstanbullu için ucuz ekmek hayal mi oluyor? Halk Ekmek fabrikalarına 3 katı elektrik faturası geldi! - Son Dakika
Ekonomi

İstanbullu için ucuz ekmek hayal mi oluyor? Halk Ekmek fabrikalarına 3 katı elektrik faturası geldi!

İstanbullu için ucuz ekmek hayal mi oluyor? Halk Ekmek fabrikalarına 3 katı elektrik faturası geldi!

İBB'ye bağlı Halk Ekmek A.Ş Yönetimi Kurulu Başkanı Vekili Özgen Nama "çok vahim" diyerek Edirnekapı Ekmek Fabrikası'na gelen elektrik faturasını paylaştı. Fabrikaya eylül ayında gelen 202 bin liralık elektrik faturasının, ocak ayında 755 bin liraya fırladığı görüldü.

08.02.2022 14:24  Güncelleme: 15:18

Elektrik ücretlerine gelen zamlar, hem vatandaşları hem de esnafı canından bezdirdi. Önünde uzun kuyrukların oluştuğu 1.25 TL'lik ucuz ekmeği üreten fabrikalar da zamdan payına düşeni almış durumda.

Bazı işletme sahipleri gelen elektrik faturalarını mekanların camlarına asarak tepki göstermeye başladı.

HALK EKMEK'TE DURUM VAHİM

Elektrik faturalarından fahiş artışa bir tepki de İBB şirketi İstanbul Halk Ekmek A.Ş'den geldi.

İstanbullu için ucuz ekmek hayal mi oluyor? Halk Ekmek fabrikalarına geçen ayın 3 katı elektrik faturası geldi!

Halk Ekmek A.Ş Yönetimi Kurulu Başkanı Vekili Özgen Nama sosyal medya hebasından "Maalesef durum çok vahim! Edirnekapı Halk Ekmek fabrikasının, Eylül-Ocak aylarının elektrik faturaları da böyle…" diyerek tepkisini gösterdi.

EDİRNEKAPI'DA FATURA NEREDEYSE 4 KATI

Nama'nın paylaştığı eylül ayı elektrik faturasının 202 bin 974 TL olduğu, ocak ayında ise faturanın neredeyse 4 katına çıkarak 755 bin 127 TL geldiği görüldü.

KARTAL HALK EKMEK'TE ELEKTRİK GİDERİ 3 KAT ARTTI

Özgen Nama Kartal Halk Ekmek Fabrikası'nın faturasını da sosyal medya hesabından paylaşarak, "Kartal Halk Ekmek fabrikasının da faturalarını halkımızın taktirlerine sunuyorum, İşte, Eylül-Ocak faturalarının arasındaki o korkunç fark! Tüm maliyetlerimiz 3 katına çıktı, İBB 4 aydır 2₺ olması gereken ekmeğe zam yapmamak için çok direndi. Artık dayanamıyoruz! #ElektrikZammı" dedi.

İstanbullu için ucuz ekmek hayal mi oluyor? Halk Ekmek fabrikalarına geçen ayın 3 katı elektrik faturası geldi!

Nama'nın paylaştığı fatura Kartal Halk Ekmek Fabrikası'nın 2021'in Eylül ayında 211 bin 386 olan faturasının, 2022 Şubat ayında 570 bin 933 liraya çıktığı görülüyor.

Son Dakika Ekonomi İstanbullu için ucuz ekmek hayal mi oluyor? Halk Ekmek fabrikalarına 3 katı elektrik faturası geldi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Muhlis Çağıran: Gel de Ekmek zammı için hak verme.Elektrik % 150, Un % 250 zamlandı.1.75 Lik makarna oldu 7 tl .Maaş artışları % 25.% 50 arısında arttı ne olacak halimiz böyle, denge bozulmuş.Çare arayın.Bu durumdan nasıl çıkabiliriz? 33 0 Yanıtla
  • Mehmet Yavuz: Sayın başkan bedava verecekti ekmek su sütü ne oldu proje battı mı 0 4 Yanıtla
  • Serkan Geray: sanki halk ekmek kaldı da, sizde bahane aramayın. bir şey daha asgari ücret ve memur zammı için diyeceğim bir şey yok belli zamanlarda yapılıyor ama özel şirketlerde iki defa E ve bir defa 0 zam yapanlar oldu, hatta e olanlar var, hakkınızı isteyin çalıştığınız yerden. o beya bu şekilde gelirleri geçen yıla göre tavan yaptı çünkü, 17 büyüyen çok uluslu şirketler var, acımayın abanın. 0 1 Yanıtla

Advertisement