Kapıkule'deki Tır Kuyruğu 25 Kilometreye Uzandı - Son Dakika
Ekonomi

Kapıkule'deki Tır Kuyruğu 25 Kilometreye Uzandı

Kapıkule\'deki Tır Kuyruğu 25 Kilometreye Uzandı

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Bulgaristan'dan Geçiş Belgesi Olmadığı İçin Tır'cıların Kapıkule Sınır Kapısı'nın Türkiye Tarafında Uzun Kuyruklar Oluşturduğunu Belirtti.

25.11.2007 02:23

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Bulgaristan’dan geçiş belgesi olmadığı için TIR’cıların Kapıkule Sınır Kapısı’nın Türkiye tarafında uzun kuyruklar oluşturduğunu belirtti.

 Miroğlu, TIR’ların ihracat yüklerini gidecekleri ülkedeki firmalara pazartesi günü teslim etmeye çalışması nedeniyle, TIR geçişlerinde hafta sonu yoğunluk yaşandığını söyledi. Bu hafta ise Meriç Nehri’nin taşması sonucu Kapıkule ve karşısındaki Bulgaristan’ın Kapitan Adreova Sınır Kapısı’nın sular altında kalması nedeniyle gümrüğün 3 gün süreyle kapalı kaldığını bildiren Miroğlu, "Bu süre zarfında Kapıkule Sınır Kapısı’nı kullanarak yurt dışına çıkmak isteyen TIR’lar, yönlendirdiğimiz halde Hamzabeyli Sınır Kapısı’na gitmeyerek yollarda bekledi. Bir de bunun üstüne yurt dışına çıkmak için Kapıkule’ye gelen TIR’lara Bulgaristan geçiş belgesi verilememesi kuyrukları daha da uzattı" dedi. Kapıkule’de TIR’ların işlemlerinin kısa sürede tamamlandığını ifade eden Miroğlu, şöyle konuştu: "Bulgaristan geçiş belgesi olmadığı için TIR’cılar, Kapıkule Sınır Kapısı’nın Türk tarafında uzun kuyruklar oluştu. Bulgaristan’dan geçiş belgesi olan TIR’lar sırası geldiğinde çıkış yapabiliyor. Belgesi olmayan TIR’lara ise işlem yapılamıyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kapıkule'deki Tır Kuyruğu 25 Kilometreye Uzandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement