Namet, AB'ye Uyum İçin 15 Milyon Euro Ek Yatırım Yapacak - Son Dakika
Ekonomi

Namet, AB'ye Uyum İçin 15 Milyon Euro Ek Yatırım Yapacak

Namet, AB\'ye Uyum İçin 15 Milyon Euro Ek Yatırım Yapacak

Namet Gıda Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Kayar, Türkiye'deki Standartların Kendilerine Yeterli Gelmediğini Belirterek, "AB Normlarına Göre Tesisin Yol Haritasını Değiştirdik. Bunun İçin 'Ifs 5' Standardıyla AB Ülkelerindeki İlk Üç Tesisten Biri Olmak Üzere Yola Çıktık" Dedi.

30.01.2009 02:19

Namet Gıda Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Kayar, Türkiye’deki standartların kendilerine yeterli gelmediğini belirterek, "AB normlarına göre tesisin yol haritasını değiştirdik. Bunun için ’IFS 5’ standardıyla AB ülkelerindeki ilk üç tesisten biri olmak üzere yola çıktık" dedi.

Namet Gıda Sanayi’nin 2008 değerlendirmesi ve 2009 planlarının aktarıldığı basın toplantısında konuşan Tarık Kayar, Gebze’de kurulan Namet’in yeni fabrikasının nisan ve mayıs ayında deneme üretimine geçeceğini ve haziran ayında da asıl üretimin başlayacağını söyledi. Fabrika için ilk başta düşündükleri yatırımın 30 milyon Euro olduğunu dile getiren Kayar, uygulayacakları kalite standardı değişikliği nedeniyle yatırımın 45 milyon Euro’ya çıktığını bildirdi.

11 ay rötar

Kayar, şöyle konuştu: "Fabrikamız 2008 yılının ilk çeyreğinde açılacaktı. 9-11 ay arası uzama söz konusu oldu. Uzama standart değişikliğinden kaynaklandı. Namet Gıda Sanayi olarak yatırıma 2006 ocak ayında karar verdik. Geçmiş tecrübelerimizi kullanarak sektöre ve ülkeye doğru bir yatırım yapmak için yola çıktık. 2007 Nisan’da temel atıldı. Başlangıç projemiz 15 bin metrekareydi. Amacımız Türkiye’deki diğer meslektaşlarımıza göre tesisimizi ve yaptığımız teknolojiyi ön plana çıkarmaktı. Ancak şahsım ve arkadaşlarım adına standart olarak Türkiye’deki standartlar bize yeterli gelmedi. Bunlar hijyen standardı, kalite belgesi standardı. Yaptığımız araştırmalar neticesinde AB normlarına göre tesisin yol haritasını değiştirdik. Bunun için ’IFS 5’ standardıyla AB ülkelerindeki ilk üç tesisten biri olmak üzere yola çıktık. Bu norm yatırımımızı zamanlama olarak biraz uzattı. Metrekareyi 34 bin 365 metrekareye getirdi. Yaklaşık 2 kat büyüttü." Tarık Kayar, "Namet’i kurumsallaştırma adı altında başlattığımız proje borsadan geçiyor. 2010 yılında İMKB’ye girme düşüncesindeyiz. Yabancıların Türkiye’de yatırım yapma ve ortaklık kurma istekleri günden güne hız kazanıyor. Özellikle kriz dönemlerinde büyümesini sürdüren firmalara gözlerini dikmiş durumdalar" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Namet, AB'ye Uyum İçin 15 Milyon Euro Ek Yatırım Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement