Obama 150 Kişiyi İşinden Etti - Son Dakika
Ekonomi

Obama 150 Kişiyi İşinden Etti

ABD'de geçen haftaki seçimlerde Barack Obama'nın yeniden başkan seçilmesi, 150 kişiyi işinden etti.

12.11.2012 11:04  Güncelleme: 20:35

Ohio merkezli büyük bir şirketin yöneticisi Amerikan Başkanlığı seçimleri öncesinde verdiği sözü tuttu.

Ohio merkezli Murray Energy'nin CEO'su Robert Murray, seçimlerde Cumhuriyetçi aday Mitt Romney'i destekliyordu. Obama'nın başkan seçilmesi halinde çalışanlarını kovacağını belirten Murray, bu açıklamasıyla ilk başta ciddiye alınmamıştı. Ancak Murray, dediğini yaptı ve 150 çalışanının işine son verdi.

Şirket yetkilisi Gary Broadbent'in ise işten çıkarmaların devam edeceğini bildirmesi gündeme damgasını vurdu.

OBAMA'YA GÖNDERME YAPMAK İSTİYOR

Enerji sektöründen kömür tedariği yapan Murray, Obama'nın kömüre karşı açacağı savaşa karşı tepkisini toplu işten çıkarmalarla göstereceğini belirtmişti.

SEKTÖRDE 80 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

ABD Çalışma Bakanlığı'nın rakamlarına göre, ülkede Ekim ayı itibariyle birlikte kömür sektöründe toplam 80 bin kişi çalışıyor.

OBAMA KÖMÜRE KARŞI SAVAŞ AÇMIŞTI

ABD'de çok yaklaşan başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin çevre ve iklim değişikliğine bakışı, seçim kampanyalarında biraz daha su yüzeyine çıkmıştı. Demokratların adayı Obama kömür santrallerini istemezken Romney ise kömür işletmelerine arka çıkmıştı.

Obama'nın kömüre karşı giriştiği savaş, Romney tarafından eleştiriliyor. Romney, Massachusetts valisi iken kömür santralinin önünde poz verip "İnsanları öldüren istihdam yaratmayacağım. Bu kömür santrali insanları öldürüyor." demekteydi. Ancak Romney, seçim döneminde kömür üreticilerine arka çıkmıştı.

Obama 150 Kişiyi İşinden Etti
Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi Obama 150 Kişiyi İşinden Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement