TÜBA Asli Üyesi Demirer, EASA'ya Üye Seçildi - Son Dakika
Ekonomi

TÜBA Asli Üyesi Demirer, EASA'ya Üye Seçildi

TÜBA Asli Üyesi Demirer, EASA\'ya Üye Seçildi

Türkiye Bilimler Akademisi Asli Üyesi Prof. Dr. Taner Demirer, Avrupa Bilimler ve Sanatlar Akademisine üye seçildi.

22.11.2013 16:25

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi Prof. Dr. Taner Demirer, Avrupa Bilimler ve Sanatlar Akademisine (EASA) üye seçildi.

TÜBA'dan yapılan yazılı açıklamada, aynı zamanda Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim görevlisi olan Demirer'in, EASA'ya üye seçildiği bildirildi.

Demirer'i, EASA'ya öneren TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, "Yaptığı çalışmalarla dünyada takdirle karşılanan üyemizin, böylesine önemli bir akademinin aktif üyeliğine seçilmiş olması ülkemiz ve TÜBA adına onur vericidir" ifadesini kullandı.

Ankara Tıp Fakültesi mezunu hermatoloji-onkoloji-iç hastalıkları uzmanı Demirer'in, EASA bünyesindeki 5 Türk bilim insanından biri olduğuna yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şikago Tıp Fakültesi Kanser Araştırma Merkezi'nde hematolojik malignite ve solid tümörlerde akım sitometrisi ve laboratuvar teknikleri üzerinde çalışan Demirer, iç hastalıkları ihtisasını Wisconsin Tıp Fakültesinde yaptı. Washington Üniversitesine bağlı Fred Hutchinson Kanser Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde Tıbbi Onkoloji, Hematoloji ve Kemik İliği Transplantasyonu ihtisaslarını tamamlayarak, 'Outstanding Clinical Research' ödülünü kazanan Demirer, iç hastalıkları ve tıbbi onkolojide Amerikan Board imtihanlarını geçerek Avrupa Kanser Federasyonuna seçildi. Bone Marrow Transplantation ve Journal of Hematotherapy&Stem Cell Research gibi hematoloji ve onkoloji alanında  uluslararası düzeyde tanınmış 2 dergide danışman olarak görev yapan Demirer, sağlık alanında TÜBİTAK Bilim Ödülünü alan en genç tıp doktorudur."

EASA

Avrupa Bilimler ve Sanatlar Akademisi, 1990 yılında Felix Unger, Cardinal Franz König ve Prof. Nikolaus Lobkowic tarafından Avusturya'da kuruldu. Akademide bin 200'den fazla bilim insanı, araştırmacı, filozof ve sanatçı bulunuyor. Avrupa, Asya ve ABD'den 25 Nobel ödüllü üyenin de bulunduğu akademi bünyesinde, 7 sınıf ve 10 enstitü yer alıyor.

Akademi, bilim insanları ve sanatçıları bir araya getirerek, Avrupa'nın karşılaştığı sorunları ele alıp çözmeyi hedefliyor ve yeni bilimsel bilgi üretimi için çalışmaları destekliyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TÜBA Asli Üyesi Demirer, EASA'ya Üye Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement