Seyahat Devi Expedia ile Anlaştı Türklere 20 Bin Otel Kapısı Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

Seyahat Devi Expedia ile Anlaştı Türklere 20 Bin Otel Kapısı Açıldı

Seyahat Devi Expedia ile Anlaştı Türklere 20 Bin Otel Kapısı Açıldı

Dünya Online Seyahat Pazarının En Büyüklerinden Expedia'yla İş Ortaklığına Giden Tatilsepeti.com, Türk Tatilcilere Yurtdışı Otellerde Daha Geniş İmkanlar Sunacak.

13.07.2008 01:34

Dünya online seyahat pazarının en büyüklerinden Expedia’yla iş ortaklığına giden Tatilsepeti.com, Türk tatilcilere yurtdışı otellerde daha geniş imkanlar sunacak.

Tatilsepeti.com’un kurucularından olan Kaan Karayal, "Expedia’yla işbirliği eylül ya da ekim ayında başlıyor. Expedia’yla yurtdışı otelleri için daha geniş imkanlar sunulacak" dedi.

ÜÇ genç girişimci tarafından kurulan online seyahat portali Tatilsepeti.com, dünya online seyahat pazarının en büyük portallerinden Expedia’nın Türkiye’deki iş ortağı oldu. CNN Tours, DLT Tours, Hey Travel, İremTur, Işıl Tur, Jolly, Mixx Travel, Odeon Tours, Prontotour, Setur’un acentesi olan Tatilsepeti.com’un 12’inci tur operatörü Expedia olacak.

20 bin otele erişim

Tatilsepeti.com’un kurucularından olan Kaan Karayal, Expedia’dan talep geldiğini ve Türkiye’ye girmek isteyen firmanın kendilerine talepte bulunduğunu belirterek, "Expedia’yla işbirliği eylül ya da ekim ayında başlıyor. Expedia’yla yurtdışı otelleri için daha geniş imkanlar sunulacak. Sitenin çevirileri devam ediyor. Yaz sonunda devreye girecek" dedi.

Expedia’yla beraber bütün dünyada her şehirde birden fazla alternatifli otel ve en iyi fiyat garantisiyle 20 bin otele erişim sağlanacağını kaydeden Karayal, bu şekilde yurtdışındaki tatil amaçlı gidilecek otel imkanının artırılacağını vurguladı. Bu siteyle farklı ülkeler için farklı tatil programları ayarlanabilecek. Karayal, kendilerine sürekli satın alma taleplerinin geldiğini aktararak, ABD ve Avrupa’dan çeşitli fonlardan talep aldıklarını, ancak Expedia ile işbirliğini tercih ettiklerini kaydetti

200 bin kişi

2004 yılında kurdukları sitelerini yılda 3.5 milyon kişinin ziyaret ettiğini aktaran Karayal, sitenin tatil seçmek amacıyla kullanıldığını ve online tatil sektöründe pazar lideri olduklarını kaydetti. Karayal, Tatilsepeti.com üzerinden online olarak geçen yıl 100 bin kişiyi tatile gönderdiklerini, bu yıl ise 200 bin kişinin siteleri üzerinden tatile gitmesini hedeflediklerini anlattı. Karayal, "İnsanlar sanal olarak tatil satın almaya alıştı. Her geçen gün satış oranı artıyor. Bu sektörde güven oluşturmak önemli. Biz de yıllardır bu işi yapıyoruz" diye konuştu.

27 milyon dolar

2007 yılında cirolarının 20 milyon dolar olduğu bilgisini de veren Kaan Karayal, bu yılki ciro hedeflerinin de 27 milyon dolar olduğunu açıkladı. Karayal, geçen yıl 110 bin kişiyi tatile gönderdiklerini bu yıl da 140 bin kişinin kendileri üzerinden tatil yapacağını kaydetti. Kurulduğunda ancak 1 milyon dolar ciro yapabilen şirket, kısa sürede yüzde 100’ler oranında büyümeyi başardı.

Okul arkadaşıydılar online site kurdular

TATİLSPETİ.com’un tarihiyle ilgili bilgiler de veren Karayal, şunları söyledi: "2004 yılında üç ortak olarak hayata geçirdik. Her yıl yüzde 100 oranında büyümemiz oluyor. Güçlenip her yıl pazarı da büyütüyoruz. 11 tane tur operatörüyle koordineli çalışıyoruz." Karayal ve ortakları Galatasary Lisesi’ndeyken okul turlarıyla sektöre adım atmışlar. Üniversitede Fizik Mühendisliği okumalarına karşın sektörden kopamamışlar. 2002’de tur operatörü şirketi kurmuşlar. Daha sonra operatörlüğün sanal kısmına girme kararı almışlar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Seyahat Devi Expedia ile Anlaştı Türklere 20 Bin Otel Kapısı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement