Sosyal Yardımlar Pttkart'la Ödenecek - Son Dakika
Ekonomi

Sosyal Yardımlar Pttkart'la Ödenecek

Sosyal Yardımlar Pttkart\'la Ödenecek

PTT Genel Müdürü Tural."Sosyal yardımların Pttkart aracılığıyla ödenmesine bu ay başlanıyor" "Bu kapsamda çıkarılacak ön yüklemeli kartlar, ATM ve POS cihazlarında alışveriş ve nakit çekim işlemleri için kullanılabilecek""Para yattığı anda hak"...

01.06.2013 12:34

PTT Genel Müdürü Osman Tural, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile imzalanan protokoller çerçevesinde yapılan sosyal yardım ödemelerinin Pttkart aracılığıyla yapılacağını bildirdi.

Tural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bin 531 yerleşim yerinde bankacılık hizmetlerinin sadece PTT işyerleri aracılığıyla verildiğine dikkati çekti.

Tüm işyerlerinin otomasyon alt yapısına kavuşturulduğunu anlatan Tural, 2 bin 731 işyerinin ise Ptt-bank konseptiyle yenilenmesinin tamamlandığını kaydetti. Toplam 1.826 Pttmatiği vatandaşların hizmetine sunduklarını ifade eden Tural, hiç bir banka ATM'sinin bulunmadığı 112 yerleşim yerinden vatandaşların Pttmatiklerden hizmet aldığını söyledi.

Toplumun tüm kesimlerinin hayatlarını kolaylaştırmayı amaçladıklarını ve kaliteli hizmet vermeye çalıştıklarını dile getiren Tural, mevcut protokoller doğrultusunda; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü adına; Şartlı Eğitim Yardımı ve Şartlı Sağlık Yardımı, yaşlılık, muhtaç,kimsesiz ve engelli maaşları, eşi vefat eden kadınlara yardım ödemelerinin PTT aracılığıyla yapıldığını belirtti.

Eşi vefat eden kadınlara yardım, Şartlı Eğitim Yardımı ve Şartlı Sağlık Yardımı ödemelerinin 4 bin 500'ü aşkın PTT işyerlerinden, yaşlılık, muhtaç, kimsesiz ve engelli maaşlarının ödemeleri ise tüm PTT işyerleri ile 1.750'den fazla Pttmatikten yapılabildiğini ifade eden Tural, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yapılan evde bakım ücreti ödemeleri ile muhtaç asker ailelerine yardım ödemelerinin de PTT aracılığıyla yapılması için çalışmalara başlanıldığını bildirdi.

Alışveriş ve nakit çekim işlemleri için kullanılabilecek

Bugüne kadar toplam 4 milyon 906 bin Pttkart'ı vatandaşların kullanımına sunduklarını belirten Tural, hak sahiplerine sosyal yardımların Pttkart aracılığıyla ödenmesine bu ay başlayacaklarını bildirdi. Pttkartın istenilen bankanın ATM'sinde kullanılabileceğini ifade eden Tural, bu kapsamda çıkarılacak kartların, ön yüklemeli kartlar olacağını, ATM ve POS cihazlarında alışveriş ve nakit çekim işlemleri için kullanılabileceğini söyledi.

Birden fazla yardım ödemesi alanlar için tek bir kart verileceğini kaydeden Tural, "Para yattığı anda hak sahibinin cep telefonuna SMS gönderimi yapılacak. Hak sahiplerinin paralarını ister Pttmatiklerden kartla, isterse de gişelerden kartsız alabilmesi sağlanacak" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Sosyal Yardımlar Pttkart'la Ödenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement