Türk-İş'te Kılıç'a Genel Sekreteri Rakip Çıktı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Ekonomi

Türk-İş'te Kılıç'a Genel Sekreteri Rakip Çıktı

Türk-İş\'te Kılıç\'a Genel Sekreteri Rakip Çıktı
25.11.2007 02:20

Türkiye'nin En Büyük İşçi Konfederasyonu Türk-iş'in 6-9 Aralık Tarihlerinde Yapılacak 20'nci Genel Kurulu, Genel Başkanlık Yarışına Sahne Olacak.

Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonu Türk-İş’in 6-9 Aralık tarihlerinde yapılacak 20’nci Genel Kurulu, Genel Başkanlık yarışına sahne olacak.

Başkan Salih Kılıç’ın karşısına, Türk-İş Genel Sekreteri ve Tes-İş Sendikası Başkanı Mustafa Kumlu aday oluyor. Kumlu’nun aday olmasında, Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri ve Tek Gıda-İş Başkanı Mustafa Türkel ile Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-İş Başkanı Ergün Atalay etkili oldu. Kılıç’ın, tek aday olarak katılması bekleniyordu. Ancak Türk Metal-İş’in Başkanı Mustafa Özbek’in, "Ben Salih Kılıç’ı desteklemiyorum" açıklaması, yeni adayın çıkmasını tetikledi.

KILIÇ: YENİDEN ADAYIM: Havayı değiştiren bu gelişme ile Kılıç’ın Türk-İş Yönetim Kurulu üyesi de olan arkadaşları Kumlu, Türkel ve Atalay, başkana, "jübile" yaparak, aday olmamasını önerdiler. Ancak Kılıç, bunu kabul etmedi. Bunun üzerine Kılıç’a karşı Kumlu’nun aday olması kararlaştırıldı. Beş yıldır Türk-İş Başkanlığını sürdüren ve yeniden aday olacağını bildiren Kılıç, "Neden aday olduğumu ve mutlaka olmam gerektiğini, önümüzdeki günlerde ayrıntılı olarak sendikacı arkadaşlarıma, üyelerimize ve bütün kamuoyuna açıklayacağım" dedi.

KUMLU ADAY GÖSTERİLİYOR: Kumlu ise "Ben aday olmam, aday gösterilirim. Teşkilattan arkadaşlarla bir süredir bu konuyu görüşüyoruz. Ben, teşkilatın eğilimine göre hareket ediyorum. Eğer, layık görülürsek, bu görevi onurla kabul edeceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Türk-İş'te Kılıç'a Genel Sekreteri Rakip Çıktı - Son Dakika


Advertisement