Türk Sigorta Sektörü Kozanoğlu'yla 'Cenevre Birliği'ne Girdi - Son Dakika
Ekonomi

Türk Sigorta Sektörü Kozanoğlu'yla 'Cenevre Birliği'ne Girdi

Türk Sigorta Sektörü Kozanoğlu\'yla \'Cenevre Birliği\'ne Girdi

Sabancı Holding Finansal Hizmetler Grup Başkanı Akın Kozanoğlu, Cenevre Birliği'ne (The Geneva Association) Üye Olarak Girdi.

24.05.2008 02:19

Sabancı Holding Finansal Hizmetler Grup Başkanı Akın Kozanoğlu, Cenevre Birliği’ne (The Geneva Association) üye olarak girdi.

Dünyanın önde gelen sigorta şirketlerinin yer aldığı Cenevre Birliği’ne davet edilen Kozanoğlu, Türk sigorta sektörünün birliğe üye tek temsilcisi oldu. Kozanoğlu’nun başkanlığını yürüttüğü Sabancı Holding Finansal Hizmetler Grubu’nda sigorta alanında Avivasa ve Aksigorta’nın faaliyet gösteriyor. Akın Kozanoğlu, Türkiye’nin dünyada en hızlı büyüyen sigorta pazarlarından biri olduğunu vurgulayarak, geçen 10 yıl içinde sigorta sektörünün yıllık GSMH büyümesinin en az iki katı büyüme gösterdiğini belirtti. Bu trendin en az 5 yıl daha devam edeceğini düşündüklerini aktaran Kozanoğlu, Aksigorta’nın pazardaki en büyük 5 elementer (hayat-dışı) sigorta şirketinden biri olduğunu, ayrıca Türkiye’de hayat ve emeklilik sigortalarında lider konumda olan Avivasa’nın da yüzde 50’sinin sahibi konumunda bulunduğunu hatırlattı. Kozanoğlu, "Cenevre Birliği’nin ve üyelerinin, Türkiye’ye ve çevresindeki bölgeye ulaşmalarında faydalı olacağımıza inanıyoruz" dedi.

Türkiye’ye uzandık dinamizme ulaştık

CENEVRE Birliği Genel Sekreteri Patrick M. Liedtke ise, Akın Kozanoğlu’nun ilk Türk üye olarak aralarına katılmasından sevinç duyduklarını vurgulayarak, "Türkiye’ye uzanarak dünyanın en dinamik ve gelişmekte olan sigorta pazarlarından birine ulaşmış bulunuyoruz. Bu katılım ile global sigorta sektörü ve yerel Türk pazarı arasında karşılıklı iki tarafa da faydalı bir fikir, bilgi alışveriş ortamı oluşturabilmenin heyecanı içindeyiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Türk Sigorta Sektörü Kozanoğlu'yla 'Cenevre Birliği'ne Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement