Ücretsiz 'Beden Yağı' İzdihamı Oldu, Herbalife Çok Şaşırdı - Son Dakika
Ekonomi

Ücretsiz 'Beden Yağı' İzdihamı Oldu, Herbalife Çok Şaşırdı

Ücretsiz \'Beden Yağı\' İzdihamı Oldu, Herbalife Çok Şaşırdı

Herbalife'ın Distribütörü Olup Doğrudan Satış Sistemiyle Para Kazanmak İsteyenlerin Sayısı Son Aylarda Yüzde 10 Arttı. Herbalife Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcı Wynne Roberts, "Türkler Müthiş Girişimci Ruha Sahip. İstanbul'da Distribütörleri Gezdik. Birinde Ücretsiz Beden Yağ Ölçümü Yapılırken İzdiham Yaşandı. Gitmek Zorunda Kaldık. Bu Dinamizm Çok Etkileyici" Dedi.

15.06.2009 01:36

Herbalife’ın distribütörü olup doğrudan satış sistemiyle para kazanmak isteyenlerin sayısı son aylarda yüzde 10 arttı. Herbalife Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcı Wynne Roberts, "Türkler müthiş girişimci ruha sahip. İstanbul’da distribütörleri gezdik. Birinde ücretsiz beden yağ ölçümü yapılırken izdiham yaşandı. Gitmek zorunda kaldık. Bu dinamizm çok etkileyici" dedi.

GIDA takviyesi, diyet ve cilt bakım ürünleri bulunan Herbalife’a müracaat ederek, şirketin doğrudan satış sistemiyle para kazanmak isteyenlerin sayısı son aylarda yüzde 10 arttı. İskandinav ülkeleri, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, İtalya ve Polonya ziyaretinin ardından Türkiye’ye gelen Herbalife Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Kıdemli Başkan Yardımcı Wynne Roberts, Türkiye’de gördüğü dinamizden etkilendiğini söyledi. Türkler’deki girişimci ruhtan çok etkilendiğini anlatan Roberts, "İstanbul’da distribütörleri gezdik. Birinde ücretsiz beden yağ ölçümü yapılıyordu. O kadar çok insan vardı ki çok şaşırdım. İzdiham yaşandı. İşlerini aksatmamak için oradan ayrılmanın daha doğru olduğuna karar verdik. Bu dinamizm çok etkileyici" dedi.

Ev geçindiriyorlar

Herbalife Türkiye Genel Müdürü Tunç Erben ise öğrenci, öğretmen ve ev hanımlarının distribütör olmak isteyenler arasında başı çektiğini belirterek şunları söyledi: "Bu işi yapanların yüzde 60’ı aile geçindiriyor. Hemen her kesimden bu işi yapanlar var. Son aylarda distribütör olmak isteyenlerin sayısında ciddi artış var. Biz onlara iyi eğitim veriyoruz. Güven kazanıyorlar. Diğer işlerinde de daha başarılı oluyorlar."

Krizde talep artıyor

Kötü ekonomik zamanlarda doğrudan satış sistemiyle faaliyet gösteren şirketlerin genellikle iyi iş yaptıklarını belirten Wynne Roberts, "Genellikle iyi gider ama krizlerde daha da iyileşir. Şu anda yaşanan ekonomik kriz bizim için mükemmel bir zaman. Beslenme ürünü satıyoruz ve her demografik gruba hitap ediyoruz. Zor zamanlarda da insanlar beslenmeye devam eder. Hayat devam ediyor. Hatta krizlerde talep artıyor. Biz mükemmel beslenme vaadiyle yola çıkıyoruz ve onların yaşamının bir parçası oluyoruz" diye konuştu.

Hayatı değişenler

Distribütör olmanın kolaylığına dikkat çeken Roberts, pek çok başarı kazanmış distribütörün önce part-time daha sonra ise full-time çalıştığını söyledi. Roberts, büyük başarı kazanan bazı distribütörleri şöyle sıraladı:

Meksika’dan ABD’ye kaçak gelmiş bir kadını, kocası terk edip gitmiş. Üç çocukla kalakalmış. Temizlikçi olarak çalışırken otobüs durağında Herbalife’ı duyuyor. Şimdi temizliğe gittiği evlerden birinde oturuyor.

Bolivya’da kocası Microsoft’ta yönetici olan bir kadın o kadar başarılı oldu ki, kocası da ona katıldı.

Sisteme part-time olarak giren öğretmen, tam zamanlı iş olarak yapmaya başladı. Şimdi deniz kıyısında çok övündüğü bir eve sahip.

En iyi distribütörlerimizden biri Cambridge mezunu bir avukat.

1988’de iflas eden bir emlakçı, eski ünlü bir squash oyuncusu da en iyi distribütörlerimizden.

İnsana bu kadar önem veren başka bir yerde çalışmadım

DÜNYANIN en büyükleri arasındaki pek çok şirkette çalıştığını belirten Wynne Roberts, "Mark Hughes işine başlarken en önemli şeyin ürün olduğunu biliyordu. Ürün ne için önemliydi? İnsanlar için. Yani üründen de önemli olan insandır. Xerox dahil insana çok değer veren pek çok global şirkette çalıştım ama Herbalife kadar insanı merkeze koyan, onu yücelten başka bir kurum görmedim. İnsan odaklı kültür hiç değişmiyor. Çalışma ortamının çok arkadaşça olması son derece önemli" dedi.

Annesi için formül geliştirdi otomobilinden 70 ülkeye yayıldı

MARK Hughes, obez annesini zayıflatmak için çıktığı yola 1980 yılında Herbalife’ı kurarak devam etti. Mark Hughes’in annesi fazla kilolarını vermek için onlarca yöntem denemiş en sonunda vazgeçmişti. Oğlu Mark Hughes, annesini zayıflatan formülü, otomobilinin arkasında satmaya başladı. Doğrudan satış yöntemini benimseyen Herbalife, bugün 70 ülkede faaliyet gösteriyor.

2.4 milyar dolar cirosu var

2008’de 2.4 milyar dolar ciroya ulaştı.

2008 yılını yüzde 9.9 büyüme ile kapattı.

Dünyada 1.9 milyon distribütörü var.

Türkiye’deki distribütör sayısı 20 bini aşıyor.

En büyük pazar ABD’yi Meksika, Brezilya, Tayvan, Güney Kore, İtalya ve Rusya izliyor

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Ücretsiz 'Beden Yağı' İzdihamı Oldu, Herbalife Çok Şaşırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement