UFD İstanbul'da Toplandı - Son Dakika
Ekonomi

UFD İstanbul'da Toplandı

UFD İstanbul\'da Toplandı

Uluslararası Festivaller Derneği'nin 2010 Yılı 2.Dönem Toplantısı İstanbul'da Gerçekleştirildi

25.10.2010 16:21

Uluslar arası Festivaller Derneği'nin 2010 Yılı 2.Dönem Toplantısı 22-23-24 Ekim 2010 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirildi.

Pendik'teki Green Park Hotel2de gerçekleşen toplantıya Dernek Başkanı ve Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Atilla İpek ile üye belediye ve dernek temsilcileri katıldılar.

Saat 10.00'da İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu'nun okunmasının ardından konuşan İpek, öncelikle toplantıya katılan tüm üyelere hoş geldiniz diyerek "Uluslar arası Festivaller Derneği olarak, yine bugün bir araya gelmiş bulunuyoruz. Derneğimizin sayısı her geçen gün büyüyor, bu da bizleri mutlu ediyor.2004 yılında Denizli'de başlayan bu maceramızda o zaman 7 kişiydik bugün bu sayı 50'lere ulaştı. Bu da bizleri mutlu ediyor. Dernek olarak amacımız festivallerimizi nasıl daha iyi ve başarılı hale getirebilmektir. Bu konuda hep beraber omuz omuza çalışacağız. Ben ayrıca bu yıl bazı festivallerimize giderek onlara destek olmaya çalıştım. Ama zaman darlığı ve yoğun programım nedeniyle dilediğim sayıda festivale katılamadım.Toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum " dedi.

Konuşmanın ardından katılımcılara kendilerini tanıttılar.

Daha sonra 2010 yılında gerçekleştirilen festivallerle ilgili katılımcı kendi festivali ile ilgili bilgiler sundu.

8. Keşan Uluslar arası Keşan Kültür ve Turizm Festivali adına Keşan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın bilgi sundu.

Toplantıda CIOFF Başkanı Savaş Tuğsavul ve CIOFF Türkiye Genel Sekreteri Muammer Arslan'da CIOFF'un çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Arslan, Türkiye'de Karşıyaka, Pendik, Büyükçekmece, Küçükçekmece,Keşan ,Taşköprü, Gaziantep,KKTC İskele ve Yeşilköy Festivalleri olmak üzere 9 CIOFF Festivali bulunduğunu belirterek "Bu festivallerimizde kalite her geçen gün artmaktadır. 2010 yılında yapılan festivallerde de katılımcı ülkelerden festivallerimiz çok iyi puanlar almıştır.Bu nedenle ben bu festivallerimizi düzenleyen belediye ve dernek çalışanlarımıza teşekkür ederim" dedi.

Toplantının öğleden sonraki bölümüne katılan Pendik Belediye Başkanı Dr.Salih Kenan Şahin'de katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada "Toplantımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. Sizlerin üstlendiği görevler gerçekten çok önemli. Belediyeler olarak fen işleri veya diğer çalışmalarımız için herhangi bir birliğe gerek yok. Ama festivalleri için böyle bir derneğin oluşması çok önemli. Bu derneğe de önem veren hepinize teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Şahin'in konuşmasından sonra katılımcılar Şahin'e hediyeler takdim ettiler ve birbirlerine hediye sunumunda bulundular.

Toplantıda ayrıca festivallerde Türk El Sanatlarının da festivallerde yer alması konusu da görüşüldü.

Toplantıya; Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Av.Mehmet Çevikel, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Rüya Yılmaz, Emirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çınar ile Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner'de katıldılar.

Uluslar arası Festivaller Birliği toplantısına Keşan Belediyesi adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın ile Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir katıldılar.

Uluslar arası Festivaller Derneği toplantısı 24 Ekim 2010 Pazar günü sabah kahvaltısından sonra sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi UFD İstanbul'da Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement