Vargı, Çip Üzerinden Kan Testi Yapan Avusturyalı Şirkete Ortak - Son Dakika
Ekonomi

Vargı, Çip Üzerinden Kan Testi Yapan Avusturyalı Şirkete Ortak

Vargı, Çip Üzerinden Kan Testi Yapan Avusturyalı Şirkete Ortak

Mv Holding'in Başkanı Murat Vargı, Amerika'daki Yatırımlarından Sonra, Şimdi de Avusturya Merkezli Nanoident Technologies'e Yüzde 12.4 Hisse Alarak Ortak Oldu. Kan Testinden Süt Testine Kadar Bütün Testlerin Çip Üzerinden Yapılabilmesine Olanak Sağlayan Şirketin 12 Şubat'daki Toplantısının Ardından Vargı da Yönetime Girecek.

22.01.2008 02:27

MV Holding’in Başkanı Murat Vargı, Amerika’daki yatırımlarından sonra, şimdi de Avusturya merkezli Nanoident Technologies’e yüzde 12.4 hisse alarak ortak oldu. Kan testinden süt testine kadar bütün testlerin çip üzerinden yapılabilmesine olanak sağlayan şirketin 12 Şubat’daki toplantısının ardından Vargı da yönetime girecek.

FORBES 2007 dünya milyarderleri listesinde yer alan Murat Vargı, 1993 yılında kurduğu MV Holding ile yurtdışındaki yatırımlarına devam ediyor. Turkcell’in kurucu ortağı ve halen küçük hissedarı olan Murat Vargı’ya ait MV Holding, New York’taki konut projesi yapımı ile başladığı uluslararası yatırımlarına, ABD’de merkezli arama motoru Hakia.com’dan sonra, şimdi de Avusturyalı Nanoident Technologies’i ekledi. Vargı’nın yüzde 12.4 hissesini aldığı şirket, "lab on chip" denilen sistemle kan testisten süt testine kadar her türlü testi kısa sürede ve ucuza yapılabilmesini sağlayan, baskılı yarı iletken-esaslı sensör geliştirme ve üretiminde dünya lideri olarak kabul ediliyor.

300 MİLYAR DOLARLIK POTANSİYEL: Avusturya’nın yanı sıra ABD, Fransa ve Almanya’da da iştirakleri bulunan Nanoident, basılı yarı iletken temelli sensör üretimi ve geliştirmesi işi yapıyor. Şirketin teknolojileri, materyal bilimi ve nanoteknolojide modern basım teknolojileriyle oluşturulmuş yeni yarı iletken cihazlar geliştirilmesini sağlıyor. Yapılan açıklamada ortaklığın parasal boyutu açıklanmamakla birlikte, şöyle denildi: "Nanoident’in baskılı yarı iletken çözümleri geleneksel silikon-esaslı yarı iletkenlerin başaramadığı bir çok yüksek değerli uygulamaya olanak sağlıyor. Bu fonlar Nanoident’in büyümesini hızlandıracak ve analiz firması olan IDTechEx’in 2025 yılına kadar 300 milyar dolar olarak tahmin ettiği bir sektörde ilk olma avantajını daha da gelişecek."

SEÇİCİ YATIRIMLAR YAPIYORUZ: 12 şubat’ta yapılacak yönetim kurulu toplantısından itibaren Nanoident Technologies’in de yöneticileri arasında yer alacak olan MV Holding Başkanı Murat Vargı, her zaman dikkatli ve seçici yatırımlar yaptıklarını söyledi. Vargı, şu açıklamayı yaptı: "Nanoident ’in hızla büyüyen baskılı yarı iletken pazarındaki teknoloji liderliği bizi son derece heyecanlandırmaktadır ve bu kuruluşun sağlam bilimsel ve sanayi geçmişinin ve yeni açılmış fabrikasının Nanoident’i büyük rakiplerinin yıllarca önüne geçirdiğini görebiliyoruz. MV Holding her zaman dikkatli ve seçici yatırımlar yaptı. Yoğun bir araştırma ve inceleme aşamasından sonra, Nanoident’in güçlü ve sürekli bir karlılık sağlayacağından eminiz ve bu yenilikçi şirket ile uzun vadeli ve sağlıklı bir işbirliği bekliyoruz."

FIRSAT KOVALAMA ŞANSIMIZ ARTTI: Nanoident Technologies AG’nin CEO’su Klaus Schroeter da ortaklık sonrası şu açıklamayı yaptı: "Nanoident için büyük bir gün. Fakat aynı zamanda hissedarlarımız, müşterilerimiz ve iş ortaklarımız için de büyük bir gün. Tesis edilen bu finansman baskılı yarı iletken çözümlerimizin gelişmesini ve ticaretini hızlandırmamıza imkan verecek sağlam temelleri olan büyük bir firma olmamız yolunda atılmış önemli bir adım. Teknolojimiz çok geniş bir yelpazede heyecan verici yeni yaşam bilimleri, güvenlik ve sınai uygulamalar geliştirmemize olanak sağlamaktadır ve bu finansman ile bu fırsatları kovalama şansımız olacak."

Turkcell hisselerini sattı parasını teknolojiye yatırdı

TURKCELL’in kurucuları arasında yer alan MV Holding, Turkcell’deki hissesini son birkaç yıl içinde yüzde 6 civarından yüzde 2.32’ye düşürerek sağladığı gelirle yurtiçi ve yurtdışında çeşitli yatırımlara katılmaya başladı. MV Holding’in İş Geliştirme ve İştirakler Direktörü İ. Renay Onur, Bu ortaklık ile Türkiye’ye doğrudan bir yatırım düşünülmediğini söylemekle birlikte, Nanoident yöneticilerinin MV’yi stratejik ortak olarak gördüğünü vurguladı. Onur, yurtdışındaki ilk yatırımları olan New York’taki konut projesini tamamlayıp, tüm konutları sattıklarını kaydetti. Turkcell hisselerinin satışının yanı sıra konut satışından elde ettikleri gelirle de yeni yatırımlara yöneldiklerini söyleyen Onur, MV’nin son olarak ABD merkezli Hakia.com adlı arama motoruna yaptığı 5 milyon dolarlık yatırımı hatırlattı.

Oger Telecom’un yüzde 35’i Saudi Telecom’un

PİYASA değeri açısından en büyük Arap telekom şirketi olan Saudi Telecom, Oger Telecom’un yüzde 35’ini 2.6 milyar dolara almak için anlaşmaya vardı. Saudi Telecom böylece Türkiye ve Güney Afrika piyasasına da giriş yapmış olacak. Saudi Telecom CEO’su Saud al-Duweish, Oger Telecom’dan hisse alımının bu yıl şirketin kárını yüzde 4, gelirlerini ise yüzde 30 artıracağını açıkladı. CEO al-Duweish, Oger Telecom alımının yabancı kıymetlerinin değerini 25 milyar riyale çıkaracağını belirtti. Saudi Oger’in şirketi Oger Telecom ile Telekom Italia ve BT Telconsult konsorsiyumu Kasım 2005’te Türk Telekom’un yüzde 55’ini 6.55 milyar dolar satın almıştı. Lübnan’ın eski başbakanı Refik Hariri’nin ailesinin kontrolündeki Oger, Fransız telekom şirketi Vivendi ile hisse satış görüşmeleri yapıyordu. Ancak Kasım ayında Vivendi görüşmelerin anlaşmaya varılmadan sona ermişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Vargı, Çip Üzerinden Kan Testi Yapan Avusturyalı Şirkete Ortak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement