Yapısal Kablo İşiyle Yayıldı Estap, İhracat Merkezi Olacak - Son Dakika
Ekonomi

Yapısal Kablo İşiyle Yayıldı Estap, İhracat Merkezi Olacak

Yapısal Kablo İşiyle Yayıldı Estap, İhracat Merkezi Olacak

Elektrik Tesisatı ve Yapısal Kablolama Sistemlerinde Uluslararası Oyunculardan Biri Olan Legrand Grubu, 1990 Yılından Beri Faaliyette Bulunduğu Türkiye'de, Ürettiği 19 İnç Rack Kabinetler ile Bilişim Pazarının Lideri Konumundaki Estap'ı Satın Aldı.

27.04.2008 01:35

Elektrik tesisatı ve yapısal kablolama sistemlerinde uluslararası oyunculardan biri olan Legrand Grubu, 1990 yılından beri faaliyette bulunduğu Türkiye’de, ürettiği 19 inç rack kabinetler ile bilişim pazarının lideri konumundaki Estap’ı satın aldı.

Legrand Türkiye Genel Müdürü Sarkis Çadırcıoğlu, Fransa merkezli grubun bu satın almayla birlikte Türkiye’yi bölge ülkelerine yönelik ihracat merkezi haline getirmeyi hedeflediğini belirterek, "Gebze’deki fabrikayla Türkiye, güç dağıtım ve koruması faaliyetlerinde uzman ülke konumunda bulunuyor. Cirosunun yüzde 60’ını Doğu Avrupa ve Ortadoğu pazarlarına yaptığı ihracatla karşılayan Estap sayesinde bölgede daha güçlü hale geleceğiz" dedi.

4.1 MİLYAR EURO’NUN DÖRTTE BİRİ: Legrand’ın 4.1 milyar Euro’yu bulan cirosu ve 35 binden fazla çalışanıyla 60 ülkede üretim yaptığını, 160 ülkede ise faaliyette bulunduğunu anlatan Çadırcıoğlu, "Kablo taşıma sistemleri ile anahtar ve priz grubunda yaklaşık yüzde 20’lik payla dünya lideri olan Legrand, hızlı büyüyen bir grup. Geçen yıl yüzde 10.5’lik bir büyüme söz konusu" dedi. Çadırcıoğlu, Legrand’ın dünya genelindeki organik büyümesinde şirket satın almalarının etkili olduğuna dikkat çekerek, "2007 yılında grubun bünyesine 5-6 yeni şirket dahil edildi. Organik büyümenin yüzde 5’lik kısmı buradan sağlandı. Grup, 2005 yılından beri bünyesine 20’ye yakın şirketi kattı. Geçen yılki cirosunun yüzde 25’i gelişmekte olan ülkelerden sağlandı" diye konuştu.

TÜRKİYE’DE YÜZDE 20 BÜYÜDÜ: Türkiye’deki operasyonlarının yaklaşık yüzde 20 ile gruptan daha hızlı büyüdüğünü belirten Çadırcıoğlu, şunları söyledi: "2007 yılında ciromuz yüzde 19.7 artışla 115 milyon Euro’ya ulaştı. Ciromuzun yüzde 55’i ise ihracattan geldi. Yaklaşık 400 milyon Euro’yu bulan Türkiye pazarından aldığımız pay ise yüzde 15’ler seviyesinde gerçekleşti. Enerji dağıtımı alanında Türkiye, uzman ülke konumunda bulunuyor. Bütün gruba üretim yapıyor ve tüm dünyaya ihraç ediyoruz."

Estap’ı aldık, daha güçlü hale geldik

ESTAP’ı satın alarak grup için önemli bir yatırıma imza atıklarına işaret eden Sarkis Çadırcıoğlu, şunları söyledi: "Estap, bilgisayar ve sunucu dolapları, bilgi işlem odası mobilyaları, bilgisayar mobilyaları ve harici tip kabinetler üretiminde Türkiye’de yüzde 75 pazar payına sahip. Eskişehir’de üretim yapan Estap, geçen yıl yüzde 40’ın üzerinde büyüme sağlayarak 22 milyon Euro’luk ciroya ulaştı. Bu cironun yüzde 60’ını ise Doğu Avrupa ve Ortadoğu pazarlarına yapılan ihracat oluşturdu. Türkiye’yi bölge ülkelere yönelik ihracat merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Estap, kendi markasının yanı sıra bundan sonra Legrand markasıyla da üretim yapacak. Estap ile birlikte Türkiye’deki çalışan sayısı 650’ye yükseldi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Yapısal Kablo İşiyle Yayıldı Estap, İhracat Merkezi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement