Yenişehir'de Kışlık Hasat Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Ekonomi

Yenişehir'de Kışlık Hasat Başladı

Yenişehir\'de Kışlık Hasat Başladı
16.10.2025 10:41

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde karnabahar, pırasa ve lahanada kışlık hasadı başladı.

Yazlık ürünlerde sezonun sona ermesiyle gözler kışlık ürünlere döndü. Kışlık ürünler karnabahar, pırasa ve lahanada hasat başladı.

Türkiye'nin önemli tarım alanlarından birisi olarak gösterilen Bursa'nın Yenişehir ilçesinde kışlık hasadına başlandı. Üretici ve aynı zamanda tüccarlık yapan Hadi Ar, "Yenişehir bereketli ve kaliteli ürünleri ile Türkiye'de önemli bir pazara sahip bir ilçemizdir. Şu zamanda karnabahar, pırasa, lahanada hasat dönemi başladı. Şu andaki fiyatlar çiftçimizin harcadığı emeğin karşılığını kurtarıyor. Yenişehir halinde işlediğimiz kışlık ürünler Türkiye ve Avrupa pazarına gidiyor" diye konuştu.

Hadi Ar, "Şu anda karnabahar tarladan alış fiyatı 80 lira, lahana 10 lira, pırasa kilosu, 25-30 liradan alım yapılmaktadır. Tüm çiftçimize bereketli bir sezon diliyorum" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Yenişehir'de Kışlık Hasat Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement