ABD'nin Kudüs Kararı Protesto Edildi - Son Dakika
Genel

ABD'nin Kudüs Kararı Protesto Edildi

ABD'nin Kudüs kararı protesto edildi ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye'de protesto edildiKAHRAMANMARAŞ - ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye'de protesto edildi.

08.12.2017 19:52

ABD'nin Kudüs kararı protesto edildi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye'de protesto edildi

KAHRAMANMARAŞ - ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye'de protesto edildi.

Kahramanmaraş'taki sivil toplum kuruluşları ve AK Parti İl Başkanlığı tarafından cuma namazı sonrası Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen protestoya katılan kalabalık, Amerika ve İsrail aleyhinde sloganlar attı.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, alınan kararın İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacağını ifade ederek, "Asla kabul görülemez olan bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam'ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanlara iradelerini esir etmek isteyenler tarihte defalarca oldukları gibi yine hüsrana uğrayacaklardır" dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından Kudüs ve Müslümanlar için dualar edildi.

Hatay'da, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki olarak protesto gösterisi düzenlendi. Antakya Köprübaşı Alanında gerçekleşen İsrail ve ABD karşıtı gösteride dövizler taşıyan vatandaşlar tekbir getirdi. Yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar sloganlar atarak dağıldı.

Hatay'ın Erzin ilçesinde de Cuma namazı sonrası, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail sloganlarla protesto edilirken Trump'ın posteri yakıldı. Erzin ilçesinde Cumhuriyet Alanı'nda yapılan protestoda basın açıklamasının ardından sloganlar atıldı, ABD Başkanı Donald Trump'un posteri yakıldı. Basın açıklamasına, AK Parti Erzin İlçe Başkanı Mithat Bozdağ, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Osmaniye'de ABD'nin Kudüs kararı protesto edildi. Cuma namazı sonrası Büyük Cami önünde bir araya gelen vatandaşlar, ABD ve İsrail'e olan tepkilerini sloganlar atarak gösterdi.

Burada STK'lar adına yapılan açıklamadan sonra kalabalık dualar edip sessizce dağıldı.

ABD\'nin Kudüs Kararı Protesto Edildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel ABD'nin Kudüs Kararı Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement