Atatürk'e Çiçek Hediye Eden Kızın Heykeline Saldırı - Son Dakika
Genel

Atatürk'e Çiçek Hediye Eden Kızın Heykeline Saldırı

Atatürk'e çiçek hediye eden kızın heykeline saldırı Kimliği belirsiz kişiler heykeldeki çiçeğe ve kömürlere zarar verdiZONGULDAK - Zonguldak'ta geçen yıl Atatürk'ün kente ayak basışının 85. yıl dönümünde açılışı yapılan heykele zarar verildi.

20.08.2017 14:18

Atatürk'e çiçek hediye eden kızın heykeline saldırı

Kimliği belirsiz kişiler heykeldeki çiçeğe ve kömürlere zarar verdi

ZONGULDAK - Zonguldak'ta geçen yıl Atatürk'ün kente ayak basışının 85. yıl dönümünde açılışı yapılan heykele zarar verildi. 92 yaşındaki Ayten Alper, 85 yıl önce çiçeği hediye ettiği yerde yapılan heykelin açılışına katılmıştı.

Zonguldak'ta geçen yıl 26 Ağustos'ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kente ayak basışının 85. yıldönümünde düzenlenen törenin ardından Atatürk'ü karşılayan küçük kızın heykelinin bulunduğu parkın açılışı gerçekleştirildi. Aradan geçen yaklaşık bir yılın ardından kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından heykele zarar verildi. Küçük kız heykelindeki çiçeğe ve kenti temsil eden taşkömürü parçalarına da zarar verildiği görüldü. Geçen yıl Atatürk'ün ayak bastığı bölgeye yapılan heykelin açılışına katılan 92 yaşındaki Ayten Alper, kendine ait heykelin açılışını da kendisi yapmıştı.

Vatandaştan tepki

Sıklıkla aynı güzergahı kullandığını ifade eden amatör balıkçı Mustafa Günay, "Ben her gün buradan balığa giderim. Bu çiçeğin buradan çalınmış olduğunu gördüm. Bizim insanlarımız nankör. Buradaki kömürlere de zarar verilmiş. Balıkçı arkadaşımız kömürleri yerine koymuş. Şu yapılacak şey değil. Zamanında burada Atatürk kente ayak basmış. Kız öğrencimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e çiçek takdim etmiş. Onu simgeleyen bir şey. Heykelin hemen arkasında kenti simgeleyen kömürler var. Onlara da zarar verilmiş. Bu yapılanları şiddetle kınıyorum. Bu tür şeylere karşı daha dikkatli olunması lazım. Sanırım bu yapılan gecenin ilerleyen saatlerinde olmuş. Bunun anısının ne olduğunu bilmeyen birisi. İnşallah bir yerden tespit edilir ve bulunur" diye tepkisini dile getirdi.

Heykelin açılışını da kendisi yapmıştı

Geçen yıl Atatürk'ün ayak bastığı bölgeye yapılan heykelin açılışına katılan 92 yaşındaki Ayten Alper, kendine ait heykelin açılışını da kendisi yapmıştı. Açılışta duygu dolu anlar yaşayan 92 yaşındaki Ayten Alper, "O zaman ben çok küçüktüm. Bana Atatürk'ün geleceğini söyleyerek çiçek vermemi istediler. Ben de çekingen bir çocuktum. Israrla mecburen kabul ettim. En iyi elbiselerimi, en yeni ayakkabılarımı giydirdiler. Burada yabancı hanımlar çiçeği tanzim ettiler. Bana çiçeği verirken 'Hoş geldin Gazi Baba' diyeceğimi söylediler. Gazi Mustafa Kemal'in peşinden koşarak çiçeği verdim. Yanağımı okşadı. Hayat beni bu yaşa kadar getirdi. Atatürk sevgisini mümkün olduğu kadar vermeye uğraştım. İnşallah muvaffak olmuşumdur" ifadelerine yer vermişti.

Atatürk\'e Çiçek Hediye Eden Kızın Heykeline Saldırı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Atatürk'e Çiçek Hediye Eden Kızın Heykeline Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement