14 Aralık Operasyonuna İzmir'de Tepki - Son Dakika
Güncel

14 Aralık Operasyonuna İzmir'de Tepki

14 Aralık Operasyonuna İzmir\'de Tepki

İstanbul merkezli 13 ilde düzenlenen 14 Aralık Operasyonu, İzmir Adliyesi önünde protesto edildi.

15.12.2014 15:17

İstanbul merkezli 13 ilde düzenlenen 14 Aralık Operasyonu, İzmir Adliyesi önünde protesto edildi. Operasyona tepki gösterenler, adliye binası önünde toplanıp 'Özgür basın susturulamaz' sloganları attı. Kadınların da, Kuran okuyup dua ettikleri görüldü.

İstanbul merkezli 14 Aralık Operasyonu'nda aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da bulunduğu 31 kişi hakkında gözaltı kararı alındı alındı. Operasyona tepki gösteren İzmirliler, dün olduğu gibi bugün de, bayraklı Adliye binası önünde toplandı. Ellerinde Türk bayrağı ve Zaman Gazetesi bulunan yaklaşık 1000 kişi, sık sık 'Özgür basın susturulumaz' sloganları attı. Bu sırada çok sayıda kadının da, kuran okuyup dua ettikleri gözlendi. Protesto gösterisine katılan Hasan Akdoğan, şöyle dedi:

"Ekrem Dumanlı ve arkadayları yiğit insanlar. Burada toplananlar da yiğit insanlar. Onlar dışarı çıkana kadar, serbest kalana kadar buradaki bekleyişimiz devam edecek. Bizi kimse yolumuzdan alamaz."

Gösteriye destek verenlerden Dilek Aktaş ise, ev kadını olduğunu ve gelişmeleri evinden izleyince dayanamadığını belirtirken, "Tepkimi göstermek için koşup geldim. Burada beklemeye devam edeceğim" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 14 Aralık Operasyonuna İzmir'de Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement