15 Temmuz Şehitleri Anısına Kan Bağışı - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Şehitleri Anısına Kan Bağışı

15 Temmuz Şehitleri Anısına Kan Bağışı

Haber Kamera İbrahim AKTÜRK, İstanbulDHAİstanbul'da 15 Temmuz şehitleri anısına Türk Kızılayı kan bağışı kampanyası gerçekleştirdi.

30.10.2016 14:45

Haber Kamera İbrahim AKTÜRK, İstanbulDHA

İstanbul'da 15 Temmuz şehitleri anısına Türk Kızılayı kan bağışı kampanyası gerçekleştirdi. 'Vatan Sana Kanım Feda' adı altında düzenlenen kampanya için Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, '15 Temmuz'da o dökülen kanların yerine bugün hayat kurtaracak kanları veren insanlar burada dedi.

SARAÇHANE

Kampanya kapsamında belirlenen 9 noktadan biri, darbe girişimi sırasında 18 kişinin hayatını kaybettiği Saraçhane'ydi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)'nin yakınına kurulan Kızılay çadırına 2 saatte 160'ya yakın kişi gelerek kan bağışında bulundu. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Tunç, 15 Temmuz darbe girişimini hatırlamak adına böyle bir kampanya gerçekleştirdiklerini söyledi. Kampanyanın darbe girişiminde sembol olan 9 noktada akşam saatlerine kadar süreceğini belirten Tunç, 'Saraçhane'de o gece 18 şehit ve 53 gazimiz var. Kan bağışında bulunmak isteyen bugün bu noktalara akın ediyor. Bu saat itibariyle 160'a yakın kişi kan bağışında bulundu. Akşam saatlerine kadar bine yakın bağışı almayı ümit ediyoruz. 15 Temmuz'u unutmuyoruz. 15 Temmuz'da o dökülen kanların yerine bugün hayat kurtaracak kanları veren insanlar burada. İnşallah bir daha darbe teşebbüsüyle ve antidemokratik uygulamalarla ülkemiz karşı karşıya kalmaz dedi. Kan bağışında bulunanlar da 15 Temmuz gecesi şehit olanlara minnettar olduklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Şehitleri Anısına Kan Bağışı - Son Dakika


Advertisement