28 Şubat Davası - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Davası

28 Şubat Davası

Emekli Albay Dağ, evinde bulunduğu iddia edilen, "Gazetecilere verilecek temalar ve kurban derisi" başlıklı belgelerle ilgili, "Bu belgelerin evimden çıktığını kabul etmiyorum. Belgedeki paraflar...

31.10.2013 13:23  Güncelleme: 13:24

28 Şubat Davası'nda savunmasını yapan dönemin Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı emekli Albay Hüsnü Dağ, evinde bulunduğu iddia edilen, "Gazetecilere verilecek temalar ve kurban derisi" başlıklı belgelerle ilgili, "Bu belgelerin evimden çıktığını kabul etmiyorum. Belgedeki paraflardan birisi benimkine benziyor. Ancak buradaki yazılar bana ait değil" dedi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, dün savunmasını tamamlayan Dağ'ın çapraz sorgusu devam etti.

Cumhuriyet Savcı Kemal Çetin, Dağ'a, "Evinizde yapılan aramada, 'gazetecilere verilecek temalar' konulu belge ele geçirildi. Belgenin tamamından, Refah Partisinin ve hükümetin hedef alındığı anlaşılmaktadır. Belgenin sahte olduğunu belirttiniz. İkametinizde ele geçirilen belgeleri, avukatınızla imzalamış ve bir itirazda bulunmamışsınız. Bu belgenin görev alanınızla uyuştuğu anlaşılmaktadır. Bu hususlara ne diyorsunuz" sorusunu yöneltti.

Dağ, "Bu belge bana göre sahte, dünkü savunmamı iyice okursanız görürsünüz. O belge oraya konulmuş" cevabını verdi.

Savcı Çetin, "Soruya bu şekilde cevap verince kurban derisiyle ilgili 'Sayın Komutanım, bu belgeyi biz hazırladık' yazılı  makaleyi sorma gereği duymuyorum" dedi.

Müşteki avukatlarından Yılmaz Bölükbaşı'nın,"Genelkurmay'da basın mensuplarına yönelik akreditasyon düzenlemeleri, basın mensuplarıyla özel görüşmeler, sizin görev yaptğınız başkanlık tarafından mı yapılmıştır? Basınla ilişkilerde sizin başkanlığını yaptığınız daire kullanılmamışsa bunu kimler yapmıştır" sorusuna, Dağ, "Bu aşamada, kişilerin müdahillikleri belli olmadığı için cevap vermeyeceğim" karşılığını verdi.

Dağ, müşteki avukatlarının diğer sorularını da aynı gerekçeyle cevaplamadı.

-Mahkemeye belge getirildi

Duruşma salonuna, Hüsnü Dağ'ın evinde bulunduğu iddia edilen, el yazısıyla yazılmış bazı belgeler getirildi.

Dağ'ın belgeleri incelemesinin ardından Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal, "Söz konusu belgelerin ve yazının, kendisine ait olup, olmadığını" sordu.

Dağ, "Bu yazılar, evimde yapılan aramanın ardından attığım paraf, bana ait" dedi.

Tayyar'ın, "Gazetecilere verilecek temalar ve kurban derisi başlıklı yazılara ne diyorsunuz" sorusuna ise Dağ, "Bu belgelerin evimden çıktığını kabul etmiyorum. Belgedeki paraflardan birisi benimkine benziyor. Ancak buradaki yazılar bana ait değil" karşılığını verdi.

- Karadayı'nın sözleri soruldu

Üye Hakim Hakan Oruç, 28 Şubat'tan sonra, dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın yaptığı bir konuşmayı hatırlatarak, "Karadayı, 'sizlere çok güvendim, çok güzel işler yaptınız' diyor. Bunu hatırladınız mı? Bu konuda bilginiz var mı" sorusunu yöneltti.

Hüsnü Dağ da "Bu dış dünyaya yansıtılmamış, fikir olarak kalmış bir yazıdır. Bu konu, suç teşkil eden bir fiil değil. Bu yazı hakkında yorum yapamam ki" cevabını verdi.

Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin, "Dağ, avukatının ve kendisinin imzasının bulunduğu belgeyi inkar etmiştir. Bunu mahkemenin takdirine sunuyorum" dedi.

Bunun üzerine Hüsnü Dağ, "Paraf benim parafıma benziyor" karşılığını verdi.

Kemal Çetin'in "Sürekli attığınız bir parafın kendinize ait olup olmadığını çok kolay söyleyebilirsiniz" demesi üzerine Mahkeme Başkanı Köksal, "Karşılıklı konuşma ve tartışma yapılmaması" uyarısında bulundu.

-"Evimde olması imkansız"

Hüsnü Dağ, şunları ifade etti:

"Benim evimde tutulan arama ve gözaltı tutanağında, bu belge 3 sayfa olarak gösteriliyor. Sizin getirdiğiniz belge 2 sayfa. Bunun bir sayfası nerede? Arama tutanağında bunun bitiş cümlesi farklı, burada farklı.

Evimin arandığı sırada bu kayıtlar, bu belgeler incelenirken, imzalanırken çok çelişki var. Bu beni rahatsız ediyor. Oradaki emniyet amiriyle, avukatım tartıştı. Ben bu iki belgenin böyle olduğunu bilseydim tepkimi koyardım. O belgelerin benim evimde olması imkansız, hiçbir şekilde böyle bir belge görmedim."

Duruşmaya, ara verildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement