'3 İyi Adam' Broşlarına Kavuşuyor - Son Dakika
Güncel

'3 İyi Adam' Broşlarına Kavuşuyor

\'3 İyi Adam\' Broşlarına Kavuşuyor

'3 İyi Adam' seçilen temizlik işçisi Mahmut Kişi, itfaiye eri Fehmi Meşeli ve kapıcı Metin Onur, Kızılay'ın vadettiği broşlarına kavuşuyor.

31.01.2013 09:58  Güncelleme: 10:01

Antalya'da kurtardıkları hayatlarla Türk Kızılayı tarafından '3 İyi Adam' seçilen temizlik işçisi Mahmut Kişi, itfaiye eri Fehmi Meşeli ve kapıcı Metin Onur, Kızılay'ın vadettiği, fakat teslim etmediği broşlarına kavuşuyor.

Antalya'da bir sitede geçici kapıcılık yapan Metin Onur, 16 Temmuz 2010'da 6'ncı kat balkonundan düşen 1.5 yaşındaki Ahmet Ege Bulut'u yere düşmeden havada yakaladı. Büyükşehir Belediye İtfaiyesi'nde görevli Fehmi Meşeli de yine aynı gün intihar etmek için falezlere çıkan 25 yaşındaki Seniha A.'yı uçurumdan atlayacağı sırada saçlarından yakalayarak çekti. Muratpaşa Belediyesi'nde temizlik işçisi Mahmut Kişi ise 30 Ekim 2010 tarihinde 19 yaşındaki Çiğdem Y.'nin falezlerden atladığını gördü. Çalılara takılan genç kızın 25 metrelik uçuruma düşeceğini anlayan Mahmut Kişi, kızın peşinden koşarak düşmesini engelledi.

Gösterdikleri cesaretle 3 kişinin hayatını kurtardıktan sonra 'İyi Adam' ödülüne layık görülen temizlik işçisi Mahmut Kişi, itfaiye eri Fehmi Meşeli ve kapıcı Metin Onur'a, Türk Kızılayı'nın 18 Ocak 2011 tarihinde düzenlediği törenle başarı belgesi verildi. Türk Kızılayı'nın o tarihteki genel başkanı Tekin Küçükali'nin de katıldığı törende ödüllendirilen 3 kişiye, Türk Kızılayı'nın yaptırdığı özel altın broş verileceği, ancak yapımı tamamlanmadığı için daha sonra adreslerine gönderileceği söylendi. Aradan geçen iki yıla rağmen 3 kişi, altın broşlarını alamadı.

'3 İyi Adam'ın altın broşlarını alamamalarıyla ilgili yayımlanan haberler üzerine durumdan haberdar olan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Antalya Valiliği'ne gönderdiği yazıda konuya hassasiyetle eğildiklerini, genel merkezden gelen bir yetkilinin 1 Şubat günü broşları '3 İyi Adam'a törenle takdim edeceğini kaydetti.

3 ADAM 3 OLAY

Antalya'da bir hastanede sözleşmeli işçi olarak çalışan Metin Onur, izinli olduğu 10 günü değerlendirmek ve bütçesine artı bir katkı sağlamak için sitede kapıcılık yapan arkadaşının yerine geçici olarak kapıcılık yapmaya başladı. 16 Temmuz 2010'da genel kontrol için sitenin çevresini gezen Metin Onur, 6'ncı kat balkonundan sarkan 1.5 yaşındaki Ahmet Ege Bulut'u gördü. Onur, balkonun altında bekleyerek 6'ncı kattan düşen çocuğu, kollarını açarak havada yakaladı. Onur'un kollarına çarpınca hızı azalan çocuk, sol bacağındaki hafif kırıkla kurtuldu.

SAÇINDAN KURTARDI

Antalya Büyükşehir Belediye İtfaiyesi'nde görevli Fehmi Meşeli de bir başka mucizeye imza attı. 16 Temmuz 2010 günü intihar etmek için yaklaşık 35 metre yüksekliğindeki falezlere çıkan 25 yaşındaki S.A., tam uçurumdan aşağı düşeceği sırada Fehmi Meşeli uzanarak saçlarından yakaladı. Onlarca görevlinin şaşkın ve çaresiz bakışı arasında ani bir müdahale yapan Meşeli, saçlarından yakaladığı kadını son anda ölümden kurtardı.

ÖLEBİLİRDİ

Muratpaşa Belediyesi'nde temizlik işçisi Mahmut Kişi ise kayıtlara en gözüpek kahraman olarak geçti. 30 Ekim 2010'da Fener Mahallesi'ndeki parkı temizleyen Mahmut Kişi, 19 yaşındaki Ç.Y. adlı kızın bir anda kendisini falezlerden bıraktığını gördü. Kayalıktan yuvarlanarak yaralanan ve çalılara takılan kızın, 30 santimetre daha gitmesi halinde 25 metrelik uçuruma düşeceğini anlayan Mahmut Kişi, Ç.Y.'nin peşinden gitti ve ona sarılarak düşmesini engelledi. Mahmut Kişi ve ölümüne izin vermediği Ç.Y., ekipler tarafından halat yardımıyla kurtarıldı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel '3 İyi Adam' Broşlarına Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement