5 Kişiden 3'ü Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

5 Kişiden 3'ü Tutuklandı

5 Kişiden 3\'ü Tutuklandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi operasyonu kapsamında adliyeye sevkedilen 5 kişiden Kültür Şube Müdürü Abdülhalim Cumhur Yazıcı, İzenerji Genel Müdürü Ali Süha Sabuktay ve prodüksüyon firması ortağı Sedat Sakur tutuklandı.

22.11.2011 21:01

İzmir Büyükşehir Belediyesi merkezli gerçekleştirilen operasyon kapsamında adliyeye sevkedilen 5 kişiden Kültür Şube Müdürü Abdülhalim Cumhur Yazıcı, İzenerji Genel Müdürü Ali Süha Sabuktay ve prodüksüyon firması ortağı Sedat Sakur tutuklandı. Kültür Daire Başkanı Murat Özel ile Kültür Müdürlüğü çalışanı Asuman Gökkaya ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GÖZALTI 38 OLDU

Operasyonun İstanbul ayağında gözaltına alınan, "Kubilay" filminin yönetmeni F.A.A. da, İzmir Emniyeti'ne getirildi. Sorgulamaları süren, aralarında Karşıyaka Kulübü Başkanı H.Ç'nin de bulunduğu bir grup zanlı ise parmak izi alınması için emniyetten çıkarıldı. Gözaltında bulunanların sayısının 38 olduğu, 0.S'nin ise arandığı bildirildi.

CHP'Lİ GÜLER: "TEKİL MEMUR SUÇLARI ORGANİZE TERÖR ÖRGÜTÜNE

TBMM'de CHP Grubu'nda yapılan değerlendirme sonrası Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla İzmir'e gelen Genel Başkan Yardımcıları Birgül Ayman Güler ve Gökhan Günaydın, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Güler, "2 Mayıs'tan sonra 12 haziran seçimlerine hazırlıklarımızı kilitlemek için, şimdi de her gün yatırımlarımızın önünü kesmek için AKP hükümeti haddini aşarak çeşitli suçlamalarda bulunuyor. Ne yazık ki tekil memur suçu diyebileceğimiz çeşitli soruşturma konuları organize terör örgütü suçları kapsamında değerlendiriliyor. Böylece Büyükşehir Belediyemiz organize suç örgütü gibi nitelendiriliyor" dedi.

TBMM'de bütçe komisyonunda Turizm Bakanlığı bütçesi görüşülürken, operasyonun duyulmasından sonra İzmir milletvekilleri olarak protesto gösterisinde bulunduklarını belirten Güler, "Turizm Bakanlığı'nın İzmir'le ilgili bütçesini savunan sözde İzmir milletvekillini protesto ettik. İzmir'de İzmirlilerin organize suç örgütü, çete mensubu yerine konulduğunu, kendisinin de buna uygun ortam hazırlamayı kendisine yedirebildiğini söyledik. Bunu basın mensuplarının önünde yaptık. CHP'nin kapalı grup toplantısında Genel Başkan ve tüm miletvekilleri İzmir'e gidilmesi kararı verdi. Bizim görüşümüz odur ki AKP ilan etmeden olağanüstü hal önlemleri ile çalışan diktatöryal bir iktidardır. Bu iktidarı ve uygulamalarını reddediyoruz. Kabul etmeyeceğimizi duyuruyoruz" dedi.

İZMİR'DE 80 DENETÇİ VAR İSTANBUL, ANKARA, KAYSERİ'DE KAÇ TANE?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ise Aziz Kocaoğlu'nun EXPO'yu İzmir'e getirebilmek için Paris'te çalışırken birilerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne baskın yapmakta bir sakınca görmemesine dikkat çekti. Günaydın "Bu İzmir'i çalıştırmama İzmir'in yatırımlarına engel olma ve siyasi iradesine karşı koyma yönünde AKP'nin kamu yararına uygun olmayan anlayışını ele vermektedir. 1 Ocak 2011 tarihinden bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde tam 52 vergi denetmeni çalışıyor. Beş tane Sayıştay denetçisi görev yapıyor. İki mülkiye müfettişi var. Özel yetkili savcının görevlendirdiği 20'den fazla bilirkişi yine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 'acaba ne bulabiliriz' diye araştırma yapıyorlar. İçişleri Bakanlığı'nın bir idari vesayet yetkisi vardır, eğer bu yetki çerçevesinde eğer haklı bir denetim yapıyorlarsa kimsenin itirazı olamaz. Ancak bizim sorumuz, İzmir'de 80'nin üzerinde denetçi görev yaparken acaba İstanbul'da kaç denetçi çalışıyor? İddiaların odağında bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde kaç denetçi var? Kayseri, Sakarya, Samsun ve Kocaeli'nde kaç denetçi görev yapıyor? Görülüyor ki İçişleri Bakanlığı Anayasa'nın verdiği idari vesayet yetkisini CHP kalesi niteliğindeki İzmir'i zayıflatmak için çalışma alanı olarak görmektedir. Ama CHP buna teslim olmayacaktır" diye konuştu.

CHP'nin kalbinin bugün İzmir'de attığını belirten Günaydın, bağımsızlık ve özgürlüğün başkenti İzmir'i hiçbir geri zihniyetin teslim alamayacağını hep bir ağızdan haykıracaklarını söyledi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurtdışı seyahati bulunduğunu, kendilerini görevlendirdiğini belirten Günaydın, yurda döndükten sonra destek için Kılıçdaroğlu'nun da İzmir'e geleceğini dile getirdi. Günaydın, operasyonun zamanlamasının da dikkat çekti. Operasyonu bir hafta sonra olmasını ne değiştireceğini belirten Günaydın, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bakanlar Kurulu'nda beklenen 8 kentsel dönüşüm projesinin gerekçesiz olarak bekletildiğini söyledi. Bunların oyun olduğunu, ancak tutmayacağını belirtti.

12 HAZİRAN KIRMIZI KARTININ HINCINI ÇIKARIYORLAR

İki Genel Başkan Yardımcısı ve CHP İzmir milletvekilleri ortak yazılı açıklamalarında, 2 Mayıs'ta yapılan ilk operasyonla ilgili iddianamenin henüz ortaya çıkmadığına dikkat çekti. CHP'li vekiller açıklamalarında "2 Mayıs baskını 12 Haziran seçimlerinde İzmir'de uğrayacakları hezimeti hafifletme önlemiydi. 22 Kasım baskınıyla AKP, aldığı her türlü önleme rağmen İzmir'den aldığı kırmızı kartın hıncını çıkarmaktadır. Hükümetin belediyeleri benden ve benden olmayanlar olarak ikiye ayırdı. Kendinden olanlara bol kaynak ve hoşgörü, kendinden olmayanlara müfettiş-polis-özel yetkili savcı yağdırmaktadır. CHP hesap vermekten korkmaz Yeter ki kurumlar görevlerini yasanın öngördüğü kurullara göre yapsın. Belediyelerin organize suz örgütü olarak nitelenmesini şiddetli reddediyoruz" dedi.

KUTU -

HARF HATASI YANLIŞ GÖZALTIYA NEDEN OLMUŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonda polisin gözaltı listesinde yapılan bir hata nedeniyle "Hüseyin Ercan" yerine "Hüseyin Mercan" adlı bir kişinin gözaltına aldığı öne sürüldü. ESHOT Encümeni eski üyeleri Hüseyin Çalışkan ve İrfan Aras'ın gözaltına alınmasından sonra bir diğer üye ve aynı zamanda Seferihisar Belediye Meclis üyesi Hüseyin Erkan'ın da aynı uygulamaya tabii olacağı beklendi. Ancak Ercan, saat 10.00'de kendisinin durumdan haberi olmadığını, bir tebligat da yapılmadığını söyledi. Bu nedenle polisten ilk alınan bilgilerde adının Hüseyin Mercan olduğu bildirilen ve ESHOT ihale yetkilisi olarak kayıtlarda yer bulan kişinin kim olduğu kafaları karıştırdı. Durum, öğleden sonra Hüseyin Ercan'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne avukatıyla birlikte gelmesiyle ortaya çıktı. Ercan, polisin kendisi yerine adının Hüseyin Mercan olan bir başka kişiyi gözaltına aldığını duyduğunu söyledi. Kendisine, öğle saatlerinde telefonla çağrı geldiğini belirten Ercan, avukatıyla birlikte Emniyet Müdürlüğü'ne gideceğini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 5 Kişiden 3'ü Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement