65 Okulumuz Daha Beyaz Bayrak Aldı - Son Dakika
Güncel

65 Okulumuz Daha Beyaz Bayrak Aldı

65 Okulumuz Daha Beyaz Bayrak Aldı

Temizlik ve hijyen açısından yeterli görülen okullara verilen Beyaz Bayrak, Vali Orhan Düzgün'ün de katıldığı törenle 65 okula verildi.

15.11.2014 08:59  Güncelleme: 09:06

Melikgazi Erciyes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törene, Vali Orhan Düzgün, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, bayrak almaya hak kazanan okulların müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Vali Düzgün, törende yaptığı konuşmada, okul çağındaki çocukların ve öğretmenlerin zamanlarının çok önemli kısmını okullarda geçirdiğini hatırlatarak, okul sınıflarından tuvaletlerine, yemekhanelerinden bahçelerine kadar bir tertip ve düzen içerisinde olması gerektiğini ve hijyenik bir ortamın sağlanmasının son derece önemli olduğunu vurguladı.

Vali Düzgün, eğitim ve yetişme çağında olan çocukların kazanmış oldukları davranışlarının hayatının geri kalan kısmında da belirleyici olacağını belirterek, okulda, yemekhanede, tuvalette gördüğü temizliği evinde ve günlük hayatında da uygulamaya çalışacağını, çevresini de bu yönde etkileme isteğinde olacağını ifade etti.

Vali Düzgün, "Milli Eğitim Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız arasında yapılan protokol çerçevesinde verilen beyaz bayrak uygulaması bence son derece yerinde bir uygulama. Bu bayrağı almaya hak kazanan okul müdürlerimizi tebrik ediyorum. Bayrağı almak kadar onu yaşatmak, o standartları korumak, önümüzdeki yıllarda da bugün ki almış olduğu bayrağın gereğini yapmak son derece önemli. Geçtiğimiz yıllarda bayrak alan okul müdürlerimizle ilgili bir araştırma yaptığımda çok önemli bir kısmının bu bayrağı dalgalandırmaya devam ettiğini ama yüzde onluk bir kısmının bu bayrağı düşürdüğünü görüyoruz. Bu nedenle bu yıl bayrak alacak olan 65 yeni okul müdürümüzün de kendi okullarında bu standartları devam ettirmeleri, daha iyiye yükseltmeleri son derece önemli" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu da, Beyaz Bayrak Projesi ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:
"Bugün itibari ile 65 tane okulumuz beyaz bayrak almaya hak kazandı. Beyaz bayrakların geçerlilik süresi 2 yıldır. Geçen yıl beyaz bayrak almaya hak kazanan okullarımız ile birlikte 152 tane okulumuz beyaz bayrak dalgalandırıyor. Bütün okullarımızın beyaz bayraklı olmasını ümit ediyoruz. Bu tip çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Beyaz bayrak hijyen ve okulun temizliği ile alakalı konulardır. Beyaz bayrağın tamamen sağlık ve hijyeni ilgilendiren bir yönü var. Sağlık Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yürütülen ortak bir protokol ile gerçekleştiriyoruz"

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ ise, Beyaz Bayrak uygulamasının okullardaki hijyen ve temizlik açısından son derece önemli olduğuna işaret ederek, iki bakanlık arasında sürdürülen proje kapsamında okullara yönelik denetimlerin sürdürüleceğini anlattı.

Konuşmaların ardından, Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okulların müdürlerine sertifikalarını ve Beyaz Bayrakları Vali Düzgün ve protokol üyeleri tarafından verildi.
Bünyesinde uygulama oteli de bulunan Melikgazi Erciyes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Beyaz Bayrak" süslemeli pasta günün anısına Vali Düzgün ve beraberindekiler tarafından kesildi.

Programın sonunda okul yönetimi tarafından hazırlanan aşure, Vali Düzgün tarafından öğrenci ve öğretmenlere dağıtıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 65 Okulumuz Daha Beyaz Bayrak Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement