8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Güncel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı: "Günümüzde 8 Mart, kadınların insan uygarlığına yaptığı katkıların anımsanması için kutlanması gereken bir gündür"

07.03.2014 11:28

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, 8 Mart'ın kadınların insan uygarlığına yaptığı katkıların anımsanması için kutlanması gereken bir gün olduğunu bildirdi.

Sarı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Varlıkları ile yaşamın tüm alanlarında üretken olan, yaşamı yeniden üreten kadınların, dünyayı değiştirme ve dönüştürme gücüne de sahip olduklarını vurgulayan Sarı, "İnsanlık tarihi boyunca, kadınlar adalet ve eşitlik mücadelesinin inançlı ve yılmaz savaşçıları olmuştur. Toplumsal ilerleme, kadınların içinde yer aldığı mücadeleler sonunda sağlanmıştır. Günümüzde 8 Mart, kadınların insan uygarlığına yaptığı katkıların anımsanması için kutlanması gereken bir gündür" ifadesini kullandı.

8 Mart'ın insan onurunu korumak adına, "insanca koşullarda çalışma hakkının, çalışma sürelerinin düşürülmesi mücadelesinin, kadınların kararlılığı ve dönüştürücü gücünün açığa çıktığı bir olayın adsız kahramanlarını anma günü" olduğunu da hatırlatan Sarı, şunları kaydetti:

"8 Mart, sadece kendi çocukları için değil, zor durumda olan bütün çocuklar için kaygılanan, ağlayabilen; açlığa, yoksulluğa, savaşa direnebilen kadınların günüdür. 8 Mart, üretkenliği, hakça paylaşımı, toplumsal adaleti ve barışı savunanların, barış diliyle konuşanların günüdür. 8 Mart, özgürlük ve hak mücadelesinde yanarak yaşamlarını kaybeden kadınların, uğruna öldükleri değerleri koruma günüdür... Bu yıl da, insan onurunu, emeğin kazanımlarını, özgürlükleri, üretkenliği, sevgiyi, barışı, eşitlik, dostluk ve dayanışmayı koruyup güçlendirecek; yaşanılır bir ülke inşa edecek kahraman kadınlarımızın, Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement