Molla'nın İdam Edilmesini Protesto Ettiler - Son Dakika
Güncel

Molla'nın İdam Edilmesini Protesto Ettiler

Molla\'nın İdam Edilmesini Protesto Ettiler

AGD üyeleri, Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Molla'nın idam edilmesini, İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

12.12.2013 23:37  Güncelleme: 09:17

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idam edilmesini, bu ülkenin İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

Şişli Büyükdere Caddesi'ndeki Başkonsolosluk önüne gelen gruptakiler, "Hayat, İman ve Cihad" yazılı büyük bir pankart açtı. Ellerinde Türk ve Bangladeş bayrakları bulunan gruptakiler, sık sık tekbir getirerek, "Muhammed ümmeti kabul etmez zilleti", Şehit Molla yolun yolumuz", "Avrupa değil İslam birliği" ve "Cenk, cihad, şehadet" şeklinde sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, Abdülkadir Molla'nın idamının, Allah'a, Peygamberine ve ahiret gününe inanan her Müslümanın nezdinde bir şehadet olduğunu belirterek, "Kukla Bangladeş hükümetinin Cemaat-i İslami'nin önderlerine ve Müslüman halka karşı uyguladığı insanlık dışı tutumu şiddetle lanetliyoruz. Cemaat-i İslami'nin suçu, Müslümanları emperyalizme karşı birlik içerisinde olmaya davet etmektir. Bu suç Müslümanlar için bir onurdur" dedi.

Bangladeş hükümetinin, aynen İsrail'in Filistinlilere uyguladığı zulmü kendi halkına karşı uyguladığını söyleyen Bulut, hükümetten, Bangladeş hükümetine karşı daha net ve sert adımlar atılmasını istediklerini kaydetti.

Protestoya destek veren Saadet Partisi İl Başkanı Selman Esmerer de Abdülkadir Molla'nın sadece İslam'ı yaşamak, İslam'ı tebliğ etmek, İslam'ın Bangladeş'te en iyi şekilde yaşanması için gayret etmekten başka bir suçu olmadığını ifade ederek, "Bangladeş hükümeti, kendi ülkesinin ekonomik kalkınmasını, refahını yükseltmesi gerekirken, sadece ve sadece oradaki inananlara, Müslümanlara zulmetmektedir. Çünkü biliyorlar ki, sömürüye karşı olan İslam'dır. İslam yaşandığı müddetçe buradaki iktidarlarının devam etmesinin mümkün olmadığını bildikleri için bu zulümleri gerçekleştiriyorlar" şeklinde konuştu.

Gruptakiler, toplu halde yaptıkları duanın ardından dağıldı.

-bangladeş başkonsolosluğu

-protesto

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Molla'nın İdam Edilmesini Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement