Abulkadir Çat Gazeteciler Bayramında Gazetecileri Unutmadı - Son Dakika
Güncel

Abulkadir Çat Gazeteciler Bayramında Gazetecileri Unutmadı

Abulkadir Çat Gazeteciler Bayramında Gazetecileri Unutmadı

Seydişehir Belediye başkanı Abdulkadir Çat Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle Seydişehir'de faaliyetini sürdüren basın yayın kuruluşlarının temsilcileri gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

26.07.2013 14:42

Kuğulu'daki iftar yemeğine Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam ve ile çok sayıda gazeteci katıldı.Yemekte gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlayan Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat gazetecilerin bir anlamda son derece önemli kamu hizmeti yaptıklarını belirtti.Vatandaşlarımızın haber alma hürriyetine önemli katkılar sağlayan basın mensuplarının yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu kaydeden Başlan Çat yaptığı konuşmada şu cümlelere yer verdi: "Bugüne kadar Seydişehir'imizin ülkemiz nezdinde sesinin duyurulmasında ve tanıtılmasında, vatandaşlarımızın hür ve bağımsız bir şekilde haber alma özgürlüğüne yaptığınız hizmetlerden dolayı sizlere şükranlarımı ve minnetlerimi ifade ediyorum.Özellikle basın Bayramı olması nedeniyle tutuklu bulunan bütün gazetecilerin mahkemeler nezdinde aklanarak bu görevlerini en iyi şekilde ifa etmelerini temenni ediyorum. Sizlerle bir arada olalım istedik. Gerek Kaymakamlığımızın, gerek Belediyemizin, gerekse meslek örgütlerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın Seydişehir'e yapmış olduğu hizmetlerin duyurulmasında en büyük pay sahibi sizlersiniz. tüm basın camiasına ve emeği geçenlere sizin şahsınızda teşekkür ediyorum" dedi.

Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam ise yaptığı konuşmada;" Mübarek Ramazan ve Basın Bayramı gibi bizim için son derece önemli olan iki özel günde bizleri bir araya getiren ve bu ortamı sağlayan Seydişehir Belediye Başkanımız Sn. Abdulkadir Çat'a Seydişehir Basını olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz"dedi. 24 Temmuz 1908'de sansürün kaldırılması nedeniyle kutlanan Gazeteciler Bayramının kendileri için önemli olduğunu kaydeden Saylam;" Bir gazete özgür olmadığı zaman işlerini yapamaz. Büyüklerimizin de dediği gibi iyi gazete özgür gazetedir. Bu konuda sıkıntılarımız ve biraz geriye gidiş olmasına rağmen, öyle ümit ediyorum ki tüm gazetecilerin özgür olarak bu mesleği sürdürmelerini arzu ediyoruz.İlerisi için umutlu olmak istiyoruz.Tüm gazetecilerin üzerindeki tüm baskıların kaldırılmasından yanayız" dedi.

Diğer gazeteciler de Seydişehir Basını olarak bir aile olduklarını ve bu ailenin tesis edilmesinde sağladığı katkılar için Belediye Başkanı Abdulkadir Çat'a teşekkür ettiler.

Ayrıca Belediye Başkanı Abdulkadir Çat 20. evlilik yıl dönümü olan Ömer ve Ayşe Yaylalı çiftinin özel günlerini kutladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Abulkadir Çat Gazeteciler Bayramında Gazetecileri Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement