Adana Çağdaş Hukukçular Derneği Berkin Elvan'ın Katilleri Belli Olmasına Rağmen Dava Açılamadı - Son Dakika
Güncel

Adana Çağdaş Hukukçular Derneği Berkin Elvan'ın Katilleri Belli Olmasına Rağmen Dava Açılamadı

Adana Çağdaş Hukukçular Derneği Berkin Elvan\'ın Katilleri Belli Olmasına Rağmen Dava Açılamadı

Çağdaş Hukukçular Derneği Adana Şubesi Başkanı Av. Sefa Aydoğan, Berkin Elvan soruşturmasında katillerin belli olmasına rağmen davanın hala açılmadığını söyledi.

11.03.2015 15:35

Çağdaş Hukukçular Derneği Adana Şubesi Başkanı Av. Sefa Aydoğan, Berkin Elvan soruşturmasında katillerin belli olmasına rağmen davanın hala açılmadığını söyledi.

Berkin Elvan'ın ölümünün birinci yıl dönümü nedeniyle Adana Adliyesi önünde toplanan Çağdaş Hukukçular Derneği Adana Şubesi üyeleri, çeşitli sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Şube Başkanı Aydoğan, Berkin Elvan'ı iç güvenlik yasası görüşmelerinin yapıldığı bir zamanda andıklarını belirtti. Aydoğan, "Biz Berkinler ölmesin, öldürülmesin derken bunun mücadelesini verirken, onlar Berkinler daha çok öldürebilsinler diye iç güvenlik yasası çıkarıyor. Biz elbette biliyoruz bir yerde kendi çıkarına iktidar olanlar kanla ve gözyaşıyla beslenir. Toplumda büyüyen öfkeyi bastırmak, kendi çıkarlarına sürdürmek istedikleri iktidarlarını korumak için daha çok kan ve daha çok gözyaşı vaat ediyorlar" dedi.

'2 YILDIR ADALET MÜCADELESİ SÜRÜYOR'

Berkin Elvan soruşturmasında katillerin belli olmasına rağmen davanın hala açılmadığını kaydeden Aydoğan, "Katillerin cezalandırılması için 2 yıldır adalet mücadelesi veriliyor. Bir yandan bu hukuksuzluk ve keyfiyet varken diğer yandan Berkin'in katillerinin cezalandırılması talepli pankart açan iki genç Hicri Selviler ve Leyla Erdoğan tutuklanıyor. Onların adalet diye bir kaygıları yok, bunu biliyoruz. Onların neredeyse her istediklerini yapan bu hakimlere, savcılara yine de güvenmediklerini de biliyoruz. İç güvenlik yasası bunun için çıkarılıyor. Hakimin, savcının yetkileri polise bunun için veriliyor. Berkin gibi onlarca çocuğumuzu öldürenlere adaleti sağlama görevi veriliyor. Yani kuzu kurda teslim ediliyor" diye konuştu.

Üyeler daha sonra bir dakikalık saygı duruşunun ardından dağıldı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Çağdaş Hukukçular Derneği Berkin Elvan'ın Katilleri Belli Olmasına Rağmen Dava Açılamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement