Afyonkarahisar'daki Fuhuş Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'daki Fuhuş Operasyonu

Afyonkarahisar\'daki Fuhuş Operasyonu

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kız yetiştirme yurdundaki fuhuş iddiaları üzerine düzenlenen operasyon kapsamında 12 tutuklamanın olduğunu söyledi.

14.01.2014 20:08

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kız yetiştirme yurdundaki fuhuş iddiaları üzerine düzenlenen operasyon kapsamında 12 tutuklamanın olduğunu söyledi.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Afyonkarahisar İl Müdürü Alper Sezer'in 'yetiştirme yurdunda kalan kız çocuklarının cinsel saldırıda bulunan ve fuhuşa sürükledikleri' iddiasıyla polisin 19 farklı adresteki eve eş zamanlı düzenlediğini operasyonda 30'a yakın tutuklamanın olduğunu kaydetmesinin ardından basın açıklaması düzenlendi. Vali Balkanlıoğlu, operasyonun doğru olduğunu ve söz konusu olayla ilgili 1 6 Ekim 2013'de yapılan operasyonda 4 kişinin tutuklandığını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, "Yaşı küçük bir kızımız istismara uğramış. İncelediğimizde farklı tarihlerde 3 tane kızımız istismara uğramış. Bunları istismar eden şahıslardan 3 ay önce 4 tanesi tutuklandı. Kurum personelinden bu işe müdahil olan yok. Bir kişi hakkında şüpheler oluşmuş. Şirket elemanı ile ilgili. Onunla ilgilide hemen savcılığa suç duyursun da bulunuldu. Ayrıca böyle bir konuda en ufak şüphe duyulan şahıslar buralarda çalışamayacağı için işten çıkarıldı. Olay bundan ibarettir. Şimdi göz bebeği kurumlarımızı karalamak ya da toplumun nezdinde küçük düşürmemek lazım. 1 yıl içerisinde istismara tabii olan 3 kız çocuğu var. Hepsinde de yasal gereği yapılmış. Abartıldığı gibi 30-40 tane bu çocukları taciz eden yok, davaları da devam ediyor" dedi.

"İHMAL VE İSTİSMARA UĞRAYAN 3 TANE ÇOCUĞUMUZ VAR"

Vali Balkanlıoğlu bir gazetecinin, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Afyonkarahisar İl Müdürü, öğlen saatlerinde yapılan görüşmede 30 tutuklamanın olduğunu söyledi. Siz 4 tutuklama yapıldı diyorsunuz, bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?" sorusuna, "Ben emniyetin kayıtlarını, tamamen doğru olan bilgileri söylüyorum. Sadece ihmal ve istismara uğrayan 3 tane çocuğumuz var. 2013 yılı boyunca ve bunlarda da 4 kişi tutuklu var. 1 yıl boyunca da 12 şahıs tutuklanmış. Son operasyon 16 Ekim 2013'de yapılmış" karşılığını verdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'daki Fuhuş Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement